09 Ιουνίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Σοκ: Από αδέσποτη σφαίρα σκοτώθηκε ο 10χρονος μαθητής στο σχολείο στο Μενίδι-Φιάσκο: Στο Παίδων δεν είδαν το τραύμα από τη σφαίρα


Κάποιος από την περιοχή πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα καθώς κατέβαινε, καρφώθηκε στο κεφάλι του παιδιού

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο μαθητής που πέθανε μετά από τραυματισμό σε σχολική γιορτή σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου, έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς.


Η τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπτη σε δημοτικό σχολείο της Αττικής. Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 10χρονος Μάριος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 11:30 το βράδυ. Εκεί οι γιατροί έκαναν πολύωρη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν το αγόρι.

Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι το παιδί είχε βολίδα στο πάνω μέρος του κεφαλιού του, από αδέσποτη σφαίρα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιος από τη γύρω περιοχή πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα καθώς κατέβαινε καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχου 10χρονου!

Όπως ανέφεραν γονείς και αυτόπτες μάρτυρες, το παιδί στεκόταν κάτω από την μπασκέτα στο προαύλιο, όταν ακούστηκε να λέει πως έχει άγχος, κοκκίνισε και λιποθύμησε. Πέφτοντας, χτύπησε το κεφάλι του, με όσους βρίσκονταν εκεί να λένε πως «αιμορραγούσε πολύ»...





Φιάσκο: Στο Παίδων δεν είδαν το τραύμα από τη σφαίρα στον 10χρονο

Στην επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου γίνεται λόγος για τραύμα που προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους»

Σε φιάσκο εξελίσσεται για το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» η υπόθεση με τον τραγικό χαμό του 10χρονου από το Μενίδι ο οποίος έπεσε νεκρός από «αδέσποτη» σφαίρα.

Στην επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά σε κάποιο τραύμα που να προκλήθηκε από σφαίρα αλλά υποστηρίζεται ότι το τραύμα προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Το ερώτημα είναι πλέον αφενός πώς δεν κατάφερε ο γιατρός ή οι γιατροί που χειρίστηκαν το περιστατικό να αντιληφθούν ότι υπήρχε τραύμα από σφαίρα και αφετέρου γιατί η διοίκηση προχωρά σε μια τέτοια ανακοίνωση ενώ εκκρεμεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Την αποκάλυψη για την αιτία θανάτου του παιδιού έκανε το πρωί της Παρασκευής ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς.

Η επίσημη ανακοίνωση του Παίδων «Αγία Σοφία» έχει ως εξής: