12 Ιουνίου 2017

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! Ο Ιατρικός Σύλλογος καλύπτει τους τσαπατσούληδες: Από πότε η ΕΛ.ΑΣ. ασχολείται με διαρροές και όχι με τον φόνο του 11χρονου;

Δριμύ κατηγορών από τον γ.γ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Δημήτρη Βαρνάβα κατά κύκλων της ΕΛ.ΑΣ.

«Διαβάζουμε σε σημερινό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου πως «κύκλοι της ΕΛΑΣ» επικρίνουν τους γιατρούς του Αγ. Σοφία ότι...
δε διέγνωσαν άμεσα πως το παιδάκι που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο διασωληνωμένο έφερε σφαίρα στο κρανίο» αναφέρει με ανακοίνωσή του ο γ.γ κάνοντας λόγο για «ανεύθυνες και απαράδεκτες διαρροές κύκλων της ΕΛΑΣ που επικρίνουν τους γιατρούς του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι.

Ο γ.γ. ζητά μάλιστα την άμεση παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, προκειμένου να σταματήσουν οι διαρροές «πριν μετατραπούν σε «σταγονίδια».

Ειδικότερα ο κ. Βαρνάβας αναφέρει τα εξής:

«Διαβάζουμε σε σημερινό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου πως «κύκλοι της ΕΛΑΣ» επικρίνουν τους γιατρούς του Αγ. Σοφία ότι δε διέγνωσαν άμεσα πως το παιδάκι που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο διασωληνωμένο έφερε σφαίρα στο κρανίο.

Το Νοσοκομείο απάντησε ήδη από την πρώτη στιγμή ότι μέλημα των γιατρών ήταν να κάνουν ανάνηψη στο παιδί. Η διερεύνηση της αιτίας θανάτου δεν είναι αρμοδιότητα του Τμήματος Επειγόντων, αλλά ανήκει στον Ιατροδικαστή.

Ούτε το Νοσοκομείου, ούτε κάποιος γιατρός δεν καταλόγισαν ευθύνες στην ΕΛΑΣ, στη δικαιοσύνη, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τον τραγικό θάνατο του παιδιού. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ανευθυνότητα και προσβολή στη μνήμη του παιδιού.

Διερωτόμαστε εύλογα και αναμένουμε απάντηση από την πολιτική ηγεσία: από πότε η ΕΛΑΣ απέκτησε «κύκλους» που διαρρέουν ανώνυμα πληροφορίες, καταλογίζοντας ευθύνες σε άλλους;

Από πότε η ΕΛΑΣ, αντί ν΄ ασχοληθεί με το φόνο, ασχολείται με διαρροές που τροφοδοτούν τηλεοπτικές εκπομπές και κριτική καφενείου;

Ο κ Τόσκας οφείλει να τοποθετηθεί υπεύθυνα και να αναθέσει στο Γραφείο Τύπου της ΕΛΑΣ να ανασκευάσει αυτές τις ανεύθυνες και απαράδεκτες διαρροές και να συστήσει παράλληλα στους «κύκλους» να σιωπήσουν.

Ας το πράξει μάλιστα έγκαιρα πριν μετατραπούν σε «σταγονίδια»...»