09 Ιουνίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Σοκ στο Μενίδι: Μετά την τραγωδία με τον 11χρονο, η ΕΛΑΣ «σπεύδει» στο γκέτο

Στην περιοχή που οι δείκτες της εγκληματικότητας εδώ και χρόνια χτυπούν κόκκινο η αστυνομία δηλώνει παρούσα όταν συμβαίνει μια τραγωδία - Τι λέει ο ιατροδικαστής για το θάνατο του αγοριού -Σε εξέλιξη έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Με αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας που έως τώρα έχει ως αποτέλεσμα ελέγχους σε σπίτια ρομά και προσαγωγές κοντά στο σχολείο του 11χρονου Μάριου που έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα, επιχειρεί να αντιδράσει η Πολιτεία στο πανελλήνιο σοκ που προκάλεσε ο θάνατος του παιδιού, με τρόπο που δεν χωρά να συνειδητοποιήσει ο ανθρώπινος νους. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς για άλλη μια φορά, η τοπική κοινωνία ξεχειλίζει από αγανάκτηση.

Σε μια περιοχή που οι δείκτες της εγκληματικότητας χτυπούν κόκκινο, που εδώ και χρόνια οι κραυγές αγωνίας των κατοίκων δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα και που αντιμετωπίζεται περίπου ως η πίσω αυλή του Λεκανοπεδίου, εκεί που όλοι ξέρουν ότι το εμπόριο ναρκωτικών γίνεται ακόμη και στις παιδικές χαρές μέρα - μεσημέρι, εκεί όπου οι πυροβολισμοί είναι πιο συχνοί από τα κορναρίσματα των αυτοκινήτων, και τα σπίτια μετατρέπονται σε φρούρια για να αποτρέπουν τους εισβολείς, η Πολιτεία έχει λάμψει δια της απουσίας της, κλείνοντας, ουσιαστικά τα μάτια.





Ο 11χρονος Μάριος χθες το απόβραδο έκανε ό,τι και κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του: Έπαιζε, στην αυλή του σχολείου του με τους συμμαθητές του και έπεσε νεκρός γιατί σε κάποιον άλλο είχε επιτραπεί να παίζει με τα όπλα, χωρίς να υπολογίζει καμία συνέπεια. Μια μάνα μετέφερε αιμόφυρτο το παιδί της στο νοσοκομείο, πιστεύοντας ότι για κάποιο λόγο είχε χάσει τις αισθήσεις του και είχε χτυπήσει στο κεφάλι πέφτοντας, για να μάθει μερικές ώρες αργότερα, από τον ιατροδικαστή ότι μια σφαίρα είχε καρφωθεί στο κεφάλι του. Τραγική λεπτομέρεια: Η μάνα του Μάριου είναι δασκάλα στο σχολείο και ήταν παρούσα



Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιος από τη γύρω περιοχή πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα καθώς κατέβαινε καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχου 11χρονου!

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς που έκανε τη νεκροτομή το μικρό αγόρι χτυπήθηκε από βολίδα πυροβόλου όπλου που έσπασε το κρανίο του στο δεξί μέρος στο θόλο. Επιχειρώντας, μάλιστα, να ερμηνεύσει το γιατί οι γιατροί στο Παίδων δεν αντιλήφθηκαν αυτό το τραύμα ο ιατροδικαστής είπε ότι ίσως να μην το αντιλήφθηκαν επειδή ήταν στο τριχωτό της κεφαλής. Εξηγεί, τέλος, ότι το παιδί πήγε κλινικά νεκρό στο Παίδων Αγία Σοφία.


Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η διαπίστωση του ιατροδικαστή, κατόπιν τραγωδίας, η περιοχή στις Αχαρνές που συνέβη το τραγικό συμβάν, αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται έρευνα από την ασφάλεια Αττικής και άνδρες της ΟΠΚΕ - ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα ΕΚΑΜ - για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ενώ κατά πληροφορίες έχουν ήδη γίνει τουλάχιστον τρεις προσαγωγές. Σημειώνεται ότι καταυλισμός των Ρομά βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σχολείο στο οποίο συνέβη η τραγωδία.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο στην περιοχή την ώρα της τραγωδίας να ήταν σε εξέλιξη κάποιο γλέντι καθώς μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι στην περιοχή ακούγονταν πυροβολισμοί.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Όλοι πιστέψαμε το αίμα που είδαμε από την πτώση μετά από τη λιποθυμία του 11χρονου» δήλωσε πατέρας συμμαθητή του μικρού Μάριου που ήταν παρών στην τραγωδία.



Όπως ανέφεραν γονείς και αυτόπτες μάρτυρες, το παιδί στεκόταν κάτω από την μπασκέτα στο προαύλιο, όταν ακούστηκε να λέει πως έχει άγχος, κοκκίνισε και λιποθύμησε. Πέφτοντας, χτύπησε το κεφάλι του, με όσους βρίσκονταν εκεί να λένε πως «αιμορραγούσε πολύ»...