10 Ιουνίου 2017

Ηράκλειο: Ένοχοι δύο Βρετανοί για τον βιασμό 18χρονης στα Μάλια

Σε ποινή κάθειρξης πέντε χρόνων, με την έφεσή να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάστηκαν σήμερα από το μικτό ορκωτό δικαστήριο του Ηρακλείου, δύο 22χρονοι Βρετανοί που κατηγορούνται ότι τον Ιούλιο του 2015 βίασαν μία, 18χρονη τότε, συμπατριώτισσα τους στα Μάλια Ηρακλείου.


Η νεαρή Βρετανίδα σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, την ημέρα που γιόρταζε τα 18α γενέθλιά της βγήκε με τις φίλες της σε μπαρ των Μαλίων, όπου βρισκόταν και η παρέα των δύο Βρετανών. Οι δύο παρέες, αφού είχαν ήδη καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, έφυγαν από το μπαρ - και στη συνέχεια, σύμφωνα με την 18χρονη, οι δύο νεαροί την οδήγησαν σ' ένα δωμάτιο και την βίασαν.

Στο δικαστήριο τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς και οι δύο ήταν 20 χρονών κατά τη διάπραξη του βιασμού. Η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη, ωστόσο οι δύο νεαροί είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ, έως τις 16 Ιουνίου.

Νωρίτερα, την ενοχή των δύο 22χρονων συμπατριωτών της 20χρονης Βρετανίδας για ομαδικό βιασμό, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, έγινε λόγος για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της Βρετανίδας όταν επέστρεψε στην πατρίδα της, οπότε και χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας πως το περιστατικό έγινε με την συγκατάθεσή της συμπατριώτισσας τους.