16 Ιουνίου 2017

«Άκλαυτα» €300 εκατ. χρέη προς τη ΔΕΗ, κυνήγι για 1,3 δισεκ. οφειλές

Στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ οι οποίες έχουν εκτιναχτεί στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκεται η εταιρία και το υπουργείο Περιβάλλοντος, με τον Γιώργο Σταθάκη να παραδέχεται ότι περίπου 300 εκατομμύρια εξ αυτών θεωρούνται ήδη χαμένα, καθώς αφορούν σε επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια.


Από το σύνολο των οφειλών προς τη ΔΕΗ ο κ. Σταθάκης υποστήριξε από τη Βουλή ότι έχουν ήδη ρυθμιστεί με διάφορες μεθόδους τα 1,2 με 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για τα υπόλοιπα 1,2 έως 1,3 δισεκ. ευρώ που παραμένουν ανεξόφλητα η ΔΕΗ αναζητά τρόπο εντοπισμού και διαχωρισμού των στρατηγικών κακοπληρωτών από τους καταναλωτές που έχουν πραγματική αδυναμία αποπληρωμής, ώστε να σχεδιάσει τον τρόπο είσπραξης.

«Η ΔΕΗ έχει προσλάβει συμβούλους απ’ όσο ξέρω για να μελετήσει το συγκεκριμένο θέμα και το Υπουργείο δηλώνει έτοιμο να νομοθετήσει βάσει οποιουδήποτε συμπεράσματος για να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, αναφορικά με τις υπέρογκες χρεώσεις που επιβάλλονται στους λογαριασμούς από ένα ποσοστό κατανάλωσης και επάνω καθώς αυξάνονται ταυτόχρονα και οι χρεώσεις των λεγόμενων ΥΚΩ, ο Γιώργος Σταθάκης, παρέπεμψε στην εν εξελίξει μελέτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την εξομάλυνση των απότομων αλλαγών, η οποία αναμένεται όπως είπε στα τέλη Ιουλίου.

«Για τους φουσκωμένους λογαριασμούς θα πρέπει να γίνετε σαφέστεροι όχι μόνο ως προς τη διαπίστωση αλλά και ως προς τη λύση», σχολίασε από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/348884/aklauta-300-ekat-hrei-pros-ti-dei-kunigi-gia-13-disek-ofeiles