16 Ιουνίου 2017

Φωτιά στο Λονδίνο: Ο ήρωας που έπιασε στον αέρα 4χρονη -Την πέταξε από τον 5ο η μητέρα της για να σωθεί

Ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών κατάφερε να επιβιώσει όχι μόνο από τις φλόγες που έκαιγαν τον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, αλλά και από την πτώση από τον 5ο όροφο του κτιρίου, καθώς ένας άντρας κατάφερε να το πιάσει.


Η υπόθεση κατακλύζει τα βρετανικά Μέσα, που χαρακτηρίζουν μάλιστα ως ήρωα τον άντρα που διέσωσε το κοριτσάκι, ενώ φωτογραφία των δυο τους αμέσως μετά τη διάσωση κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως τονίζουν μάλιστα μάρτυρες του περιστατικού, ο γενναίος άντρας, που ονομάζεται Πατ και ζει σε μικρότερη πολυκατοικία κοντά στον πύργο, έπιασε το παιδί σαν να ήταν μία μπάλα ράγκμπι και το τοποθέτησε στο στήθος του.

«Η μητέρα είχε το κεφάλι του μικρού κοριτσιού τυλιγμένο με μία πετσέτα και φώναζε για βοήθεια. Η φωτιά μαινόταν σαν τρελή. Ήταν περίπου δύο το πρωί και το διαμέρισμα ήταν γεμάτο καπνό», λέει η 20χρονη ένοικος της πολυκατοικίας Καντέλια Γουντ στη Sun και συνεχίζει: «Ο γείτονάς μου ο Πατ, που είναι στα 40 του, της έλεγε φωνάζοντας “ρίξ' τη, μην ανησυχείς θα την πιάσω”. Η μητέρα φώναζε “όχι, όχι, δεν μπορώ, δεν μπορώ”. Ο Πατ συνέχισε να την καθησυχάζει και μετά το κορίτσι απλά έπεσε. Οι καρδιές όλων σταμάτησαν καθώς έπεφτε. Φοβόμασταν όλοι το χειρότερο. Αλλά ο Πατ κατάφερε να την πιάσει σαν μία μπάλα του ράγκμπι».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, το κοριτσάκι, που φόραγε ένα ροζ φορεματάκι, ούρλιαζε υστερικά για τη μητέρα του. «Οι νοσοκόμοι προσπαθούσαν να της βάλουν μάσκα οξυγόνου, αλλά ούρλιαζε συνεχώς. Δεν νομίζω ότι η μητέρα της επιβίωσε. Όταν ξανακοίταξα ψηλά, όλος ο όροφος είχε αρπάξει φωτιά», σημειώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πατ τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βοηθήσει κι άλλους από τους ενοίκους του πύργου.