16 Ιουνίου 2017

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ ΜΕ ΠΟ@ΤΣΕΣ! Βίντεο: Αμερικανός βουλευτής ανακοινώνει σχέδιο νόμου... αποκεφαλίζοντας μια κότα

Στόχος του Ρεπουμπλικανού βουλευτή να απαγορευτούν οι εκτρώσεις στην πολιτεία του Μιζούρι

Αν υπάρχουν στιγμές που οι Έλληνες πολιτικοί σας φαίνονται γραφικοί και παράλογοι, να θυμάστε ότι τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλύτερα σε άλλες χώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πολιτικοί των ΗΠΑ, γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου, που ουκ ολίγες φορές έχουν προσελκύσει την προσοχή των διεθνών media με τις αλλόκοτες και εκκεντρικές συμπεριφορές τους.

Σε ένα πρόσφατο παράδειγμα, ένας βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος από το Μιζούρι, ανακοίνωσε μια πρόταση νόμου που ετοιμάζει με στόχο την απαγόρευση των εκτρώσεων στην πολιτεία του, μέσω ενός άκρως σουρεαλιστικού βίντεο στο οποίο... αποκεφαλίζει μια κότα.

Στο viral βίντεο που (σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα) είναι και εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας, ο Mike Moon εμφανίζεται να κόβει τον λαιμό μιας κότας on camera, εξηγώντας το σκεπτικό που τον έκανε να ασχοληθεί με το εν λόγω ζήτημα. Στη συνέχεια αφαιρεί τα εντόσθια από το πουλερικό, το μαδάει και αφαιρεί την καρδιά του, μιλώντας παράλληλα για το σχέδιο νόμου του.

«Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο εξουσία πάνω στη ζωή. Νομίζω ότι πρέπει να φτάσουμε στην καρδιά του ζητήματος», επισημαίνει ο Moon κρατώντας την... καρδιά του κοτόπουλου και συνεχίζει εξηγώντας ότι το νομοσχέδιό του βασίζεται στην πεποίθηση ότι η ανθρώπινη υπόσταση ξεκινά από τη σύλληψη και ότι τα αγέννητα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους εμάς.

Το αλλόκοτο βίντεο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από ομάδες που μάχονται για το δικαίωμα των γυναικών στην επιλογή, αλλά και από απλούς χρήστες που αδυνατούν να «πιάσουν» τον συμβολισμό που ήθελε προφανώς να μεταδώσει ο βουλευτής. «Είσαι ένας αηδιαστικός άνθρωπος. Κατάφερες να δείξεις μέσα σε λίγα λεπτά ότι δεν έχεις κανένα αίσθημα σεβασμού, ούτε για τις γυναίκες ούτε για τα ζώα, με το εμμονικό σου παραλήρημα», έγραψε ένας χρήστης στα social media, ενώ ένας άλλος αναρωτιόταν εάν αυτό το βίντεο είναι ενδεικτικό του νοητικού επιπέδου των Αμερικανών βουλευτών;



Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ