07 Ιουνίου 2017

ΚΛΑΙΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΑ ΚΙ ΕΣΥ! Βαρδινογιάννης: Ολοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας

Μήνυμα ενότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης απηύθυνε ο πρόεδρος της Motor Oil Βαρδής Βαρδινογιάννης από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Ομίλου.


Οπως είπε ο κ. Βαρδινογιάννης «προβλήματα υπάρχουν διεθνώς και όχι μόνο στην Ελλάδα. Τα δικά μας πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί». Ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε επίσης, ότι η εταιρεία και οι άνθρωποί της δεν κομματίζονται. «Η Motor Oil δεν κομματίζεται! Η εταιρεία έχει να σκέφτεται τους ανθρώπους της, τους εργαζόμενούς της και τη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε το κλίμα αλληλεγγύης και ενδιαφέροντος της εταιρείας προς τους εργαζόμενους, το οποίο όπως είπε, λειτουργεί αμφίδρομα και κατέληξε σημειώνοντας, ότι έχουμε όλοι μας υποχρέωση να κάνουμε ό, τι μπορούμε καλύτερο, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους άλλους.

Στη γενική συνέλευση εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος ύψους 0,90 ευρώ ανά μετοχή εκ των οποίων το 0,20 ευρώ έχει δοθεί ως προμέρισμα τον περασμένο Νοέμβριο. Για τα υπόλοιπα 0,70 ευρώ η πληρωμή θα γίνει στις 3 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση της Motor Oil ενέκρινε εκτός από το μέρισμα στους μετόχους, τη διανομή στο προσωπικό μέρους των κερδών, κάτι που είχε γίνει και το 2015. Συγκεκριμένα, θα δοθούν ως μπόνους 8 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 3% των καθαρών κερδών της Motor Oil. «Η εταιρεία πιστεύει ότι οφείλει στους εργαζόμενούς της, γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχει, αλλά και το αντίστροφο», ανέφερε ο κ. Βαρδινογιάννης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζανετάκης σημείωσε, ότι μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων του ο όμιλος διερευνά μικρές ευκαιρίες για έρευνες υδρογονανθράκων ανά τον πλανήτη, καθώς διαθέτει την τεχνογνωσία.

Σημείωσε ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει, πως θα γίνει ο όμιλος παραγωγός πετρελαίου. Σε ότι αφορά τις έρευνες στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, ο κ. Τζανετάκης μίλησε για έρευνες σε μεγάλο θαλάσσιο βάθος «κάτι πολύ δύσκολο και πολύ μακρινό».