12 Ιουνίου 2017

Του χρόνου: Βελτιωμένη έκδοση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου στο Μάθημα της Γλώσσας

"Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη: το φάντασμα του Αλέξη Τσίπρα. Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ευρώπης ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα: η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, ο Κούλης και οι Σαμαροβενιζέλοι, οι νεοφιλελεύθεροι σ’όλη την Ευρώπη και οι εγχώριοι λακέδες τους." Αναπτύξτε σε 50-60 λέξεις το νόημα της παραπάνω παραγράφου.


Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν το θέμα στο μάθημα της Γλώσσας που έδωσαν οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια την περασμένη Δευτέρα. Να σχολιάσουν δηλαδή την εισαγωγή του Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος του Καρλ Μάρξ και του Φρίντριχ Ενγκελς– έστω και με κάποιες μικροπαρεμβάσεις από την Επιτροπή Εξετάσεων. (Οι σπασίκλες που επιμένουν ντε και καλά να διαβάσουν το αυθεντικό κείμενο και να το συγκρίνουν με το παραπάνω απόσπασμα, μπορούν να βρουν το Μανιφέστο εδώ).

Τραβηγμένο; Καθόλου, όπως αποδεικνύει η θεότρελη ελληνική πραγματικότητα εν έτει 2017, με εμπνευστές τους Gauleiter της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τί το διαφορετικό συνέβη δηλαδή τη Δευτέρα, όταν οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν ένα αλλοιωμένο απόσπασμα από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» του Γ. Θεοτοκά; Και πόσο αθώα ήταν η παρέμβαση της Επιτροπής Εξετάσεων, προκειμένου να απαλειφθεί η αναφορά στον “κακό πρωθυπουργό”; Δεδομένου ότι «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την πανελλαδική εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, τα κείμενα που επιλέγονται μπορούν να διασκευάζονται για τις ανάγκες της εξέτασης, κάτι που συνιστά πάγια τακτική”, όπως ανακόνωσε η Κεντρικη Επιτροπή Εξετάσεων;

Γιατί, λοιπόν, να θεωρείται τραβηγμένο το ενδεχόμενο του χρόνου να δούμε τους υποψηφίους να αποστηθίζουν το Κομμουνιστικό Μανιφέστο και, μάλιστα, σε “βελτιωμένη” έκδοση; Για τις ανάγκες της εξέτασης πάντα, όχι τίποτα άλλο – μην πάει το μυαλό σας σε ανομολόγητες επιδιώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Το Ζωντόβολο
http://www.liberal.gr/arthro/144136/apopsi/arthra/tou-chronou-beltiomeni-ekdosi-tou-kommounistikou-manifestou-sto-mathima-tis-glossas.html