20 Ιουνίου 2017

Λάθος τακτικής οι κατ΄ ιδίαν συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό

Του Πέτρου Τρουπιώτη*

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν οι πολιτικοί αρχηγοί, έχουν καταλάβει το πόσο στηρίζεται στα επικοινωνιακά κόλπα ο πρωθυπουργός.


Το πόσο με διάφορα τέτοια τρικ και αποπροσανατολισμούς προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα στην κοινωνία. Και το λέω αυτό, γιατί με έκπληξη, είναι η αλήθεια, είδα τους πολιτικούς αρχηγούς να δέχονται στην πρόσκληση για κατ' ιδίαν συναντήσεις μαζί του, για να τους ενημερώσει –λέει- για τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup.

Να τους ενημερώσει δηλαδή για το ναυάγιο της κυβέρνησης του, που κινδυνεύει να γίνει και ναυάγιο για την χώρα. Να τους ενημερώσει, για κάτι που όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν «καταγγείλει» ως μια κακή συμφωνία.

Γιατί λοιπόν πέφτουν όλοι στην επικοινωνιακή παγίδα του κ. Τσίπρα. Γιατί πηγαίνουν στο Μ. Μαξίμου, δίνοντας του άλλη μια ευκαιρία, να παρουσιαστεί ως ο πολίτικος ηγέτης-κυρίαρχος του πολίτικου παιχνιδιού που «μοιράζεται τις σκέψεις τους» με τους άλλους πολιτικούς, τους ενημερώνει και τους εξηγεί «την νίκη του». Γιατί ο ίδιος για νίκη παρουσίασε το αποτέλεσμα του Eurogroup, μην το ξεχνάμε.

Άρα επρόκειτο για συζητήσεις με εντελώς διαφορετική-αντίθετη-αφετηρία.

Η εικόνα των πολιτικών αρχηγών που προσέρχονται στο Μ. Μαξίμου, είναι όσο και αν δεν θέλουν να το καταλάβουν, το χειρότερο επικοινωνιακό μήνυμα για τους πολίτες. Τους πολίτες που η ιδία η αντιπολίτευση τους επισημαίνει (και σωστά) πως όλα τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση Τσιπρα, το τέταρτο μνημόνιο ουσιαστικά, θα τους οδηγήσουν στην φτωχοποίηση.

Πως λοιπόν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιου είδους διάλογο, με μια κυβέρνηση που θεωρείς ότι «πρέπει να φύγει …χθες». Δεν αντιλαμβάνονται οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι οι συναντήσεις αυτές δίνουν λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Και μάλιστα όταν οι συναντήσεις γίνονται την προηγούμενη και την ίδια μέρα που οργανώνεται η συγκέντρωση «παραιτείται» στο Σύνταγμα. Δεν αντιλαμβάνονται το επικοινωνιακό κόλπο του πρωθυπουργού.

Δεν έχουν μάθει ακόμα, ότι στο Μ. Μαξίμου, το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι τα επικοινωνιακά τρικ:
Δεν έχουν μάθει να μην πέφτουν στην «λούμπα» του Σύριζα:

Και κάτι ακόμα. Επειδή στο Μ. Μαξίμου έβαλαν μέσα στις ενημερώσεις και το Κυπριακό, για να μπορούν να κατηγορήσουν όποιον πολιτικό αρχηγό δεν πάει στο ραντεβού για «αδιαφορία για τα εθνικά θέματα», η απάντηση ήταν πολύ απλή.
Αν το ζήτημα (το Κυπριακό) είναι σε τόσο κομβικό σημείο, τότε θα έπρεπε να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όσο για τα αποτελέσματα του ναυαγίου στο Eurogroup, ο μόνος χώρος συζήτησης είναι η Βουλή. Ανοιχτό και ενώπιων του λαού.

Λάθος λοιπόν, επικοινωνιακό, οι κατ' ιδίαν συναντήσεις….

* Ο Πέτρος Τρουπιώτης είναι δημοσιογράφος.

http://www.liberal.gr/arthro/146263/apopsi/arthra/lathos-taktikis-oi-kat-idian-sunantiseis-ton-politikon-archigon-me-ton-prothupourgo.html