16 Ιουνίου 2017

Ιταλία: Σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από τη γερουσία για το μεταναστευτικό [εικόνες & βίντεο]

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω αλλά και μέσα στο κτήριο της ιταλικής γερουσίας στη Ρώμη, κατά την συζήτηση του νόμου για την παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην χώρα.

Μέσα στην γερουσία, τα πράγματα ξέφυγαν και ο πρόεδρος του σώματος, Πιέτρο Γκράσσο, αναγκάστηκε να απομακρύνει από την αίθουσα δυο μέλη της Λέγκας του Βορρά, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Οι δυο γερουσιαστές της προσπάθησαν, μεταξύ των άλλων, να καθίσουν στα έδρανα της κυβέρνησης. Από την ένταση που επικράτησε τραυματίστηκε πολύ ελαφρά η υπουργός παιδείας Βαλέρια Φεντέλι, η οποία οδηγήθηκε στο ιατρείο της γερουσίας, προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα, έξω από το είσοδο της γερουσίας, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Κάζα Πάουντ συγκρούσθηκαν με την αστυνομία, στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν στην είσοδο του μεγάρου.

Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες τρομοκρατών που πήραν μέρος σε επιθέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και φώναξαν συνθήματα κατά της χορήγησης πλήρων δικαιωμάτων στους μετανάστες δεύτερης γενιάς.