16 Ιουνίου 2017

Σόιμπλε: Είχαμε προχωρήσει πολύ με τον Σαμαρά – Χάθηκε χρόνος με τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι η »δύσκολη διαπραγμάτευση θα έχει θετική επίπτωση για την Ελλάδα» διατύπωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε, ένα 24ωρο μετά το Eurogroup, μετά την συνεδρίαση του Ecofin στο Λουξεμβούργο, ο οποίος αναφέρθηκε στην διακυβέρνηση Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι »είχαμε προχωρήσει πολύ τότε», προσθέτοντας ότι χάθηκε χρόνος αργότερα με τις πρόωρες εκλογές.


Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά: »Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τον ίδιο δύσκολο δρόμο με συνέπεια, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτικές εξελίξεις, γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν τέτοιες δημοσκοπήσεις. Είχαμε προχωρήσει πολύ το 2014 με τον κ. Σαμαρά, αλλά αντιμετώπισε τη δυσκολία ότι λόγω της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έπρεπε να γίνουν πρόωρες εκλογές. Αυτό κόστισε χρόνο στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Τώρα όμως έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση και αυτή είναι η ουσιαστική προσπάθεια που γίνεται, θα πρέπει δε να πει κανείς σε όσους είναι αρμόδιοι στην Ελλάδα και δίνουν ευχαρίστως συνεντεύξεις σε γερμανικά ΜΜΕ, ότι όλα αυτά γίνονται προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

Τέλος, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι »η επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου θα υπερψηφίσει τη χθεσινή συμφωνία γιατί δεν πρόκειται για ουσιαστική διαφοροποίηση από τα συμπεφωνημένα του περασμένου Μαΐου σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του ΔΝΤ».