08 Ιουνίου 2017

Βίντεο-ντοκούμεντο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί σκοτώνουν τους μακελάρηδες του Λονδίνου

Κάμερα ασφαλείας δείχνει τους τρεις ισλαμιστές να επιτίθενται σε έναν άνδρα που περπατούσε στην Μπόροου Μάρκετ απέναντι από την παμπ Wheatsheaf, την ώρα που καταφθάνουν περιπολικά με δεκάδες αστυνομικούς

Ένα νέο βίντεο που σοκάρει είδε το φως της δημοσιότητας, για το πώς σταμάτησαν οι ένοπλοι αστυνομικοί τους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου.

Κάμερα ασφαλείας δείχνει τους τρεις ισλαμιστές να επιτίθενται σε έναν άνδρα που περπατούσε στην Μπόροου Μάρκετ απέναντι από την παμπ Wheatsheaf, την ώρα που καταφθάνουν περιπολικά.

Οι αστυνομικοί δεν έχασαν χρόνο και με βροχή από σφαίρες κατάφεραν να σταματήσουν το τρομοκρατικό έργο των δραστών, την ώρα που ο άνδρας που δέχτηκε την επίθεση κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και να τρέξει μακριά.

Το βίντεο ξεκινά με τους τρεις τρομοκράτες, Κουράμ Μπουτ, Γιουσέφ Ζαγκμπά και Ρασίντ Ρεντουάν, να περπατούν άνετοι προς την είσοδο του παμπ.

Έχουν ήδη δολοφονήσει οκτώ ανθρώπους και έχουν τραυματίσει δεκάδες ακόμη έχοντας σαν όπλο αρχικά το αμάξι τους και έπειτα τα μαχαίρια τους.

Οι δράστες προσπαθούν να εισέλθουν στην παμπ, όμως το προσωπικό είχε κλείσει τις πόρτες για να προστατεύσουν τους πελάτες.

Όταν βλέπουν τον άνδρα να περπατά απέναντι από την παμπ ορμούν επάνω του και ένας εξ αυτών, φορώντας ένα ασπρόμαυρο μπλουζάκι, του καρφώνει το μαχαίρι στο σώμα του.

Το θύμα πέφτει στο έδαφος και τότε εμφανίζεται ο δεύτερος δράστης με τη φανέλα της Άρσεναλ και συνεχίζει να τον μαχαιρώνει. Παράλληλα μπαίνει στη μέση και ο τρίτος, ο Ραντουάν και αρχίζει να τον μαχαιρώνει και εκείνος.

Εκείνη τη στιγμή όμως καταφθάνουν οι αστυνομικοί με τα περιπολικά και χωρίς να χάσουν χρόνο βγαίνουν έξω και αρχίζουν να πυροβολούν τους τζιχαντιστές ασταμάτητα.

Ένας εκ των αστυνομικών τρέχει προς τον Μπουτ, ο οποίο ςπροσπαθεί να τον μαχαιρώσει προτού πέσει νεκρός.

Οι υπόλοιποι αστυνομικοί στόχευσαν τον Ζαγκμπά και τον Ρεντουάν.
Ο Ρεντουάν αφού δέχεται τα πυρά των αστυνομικών πέφτει στο έδαφος και ένας από τους αστυνομικούς τον πλησιάζει και τον κλωτσά για να σιγουρευτεί ότι είναι νεκρός.

Αυτό ήταν το τέλος οκτώ λεπτών χάους με τραγικό απολογισμό οκτώ νεκρούς και περισσότερους από 50 τραυματίες.