ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ; Πανελλαδικές: «Έκοψαν» τον «κακό πρωθυπουργό» από το θέμα της Γλώσσας

Αντί για «από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό», που αναφέρει το κείμενο, στο σημείο εκείνο λέει: «από έναν κακό επιστήμονα»

Αλλοιωμένο δόθηκε στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά, ενός από τους κορυφαίους διανοητές της γενιάς του '30.


Το κομμάτι του Θεοτοκά που έπεσε στις εξετάσεις είναι από ένα κείμενό του από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956. Πρόκειται για τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».

Το κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους στο σημείο αυτό αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

Αντικαταστάθηκε, δηλαδή, ο «κουφός πρύτανης και ο κακός πρωθυπουργός» με τον «κακό επιστήμονα».
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ; Πανελλαδικές: «Έκοψαν» τον «κακό πρωθυπουργό» από το θέμα της Γλώσσας ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ; Πανελλαδικές: «Έκοψαν» τον «κακό πρωθυπουργό» από το θέμα της Γλώσσας Reviewed by Dexi Extrem on 13:08 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: