13 Ιουνίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ο ΜΑΛ@ΚΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! Ήταν τόσο απορροφημένος τραβώντας βίντεο, που δεν είδε τον ταύρο να του χιμάει...

Άγρια επίθεση από έναν μανιασμένο ταύρο δέχτηκε ο θεατής ενός φεστιβάλ «Tourada à corda», ενός πορτογαλικού είδους ταυρομαχίας με σχοινί που διεξάγεται κυρίως στις Αζόρες, με το περιστατικό να καταγράφεται καρέ-καρέ από έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Ο θεατής ήταν τόσο απορροφημένος τραβώντας με το ipad του την αναμέτρηση του ταύρου με έναν από τους ματαντόρ, που δεν πρόσεξε το άγριο ζώο όταν εκείνο στράφηκε ξαφνικά προς το μέρος του και του χίμηξε. Όταν κατάλαβε ο άτυχος άνδρας τι συνέβαινε ήταν ήδη αργά, αφού ο ταύρος τον είχε ήδη αρπάξει με τα κέρατά του και τον είχε πετάξει ψηλά.

Ευτυχώς, στο συγκεκριμένο είδος ταυρομαχίας τα κέρατα του ταύρου πλέον επενδύονται με ένα προστατευτικό στην άκρη τους, και έτσι ο απρόσεχτος θεατής τη γλίτωσε μόνο με έναν τραυματισμό στο κεφάλι. Διαφορετικά, ο αγριεμένος ταύρος θα τον είχε σίγουρα ξεκοιλιάσει με τα κέρατά του.

Στην «Tourada à corda», ένας μεγαλόσωμος ταύρος δένεται από τον λαιμό με σκοινί στη μία άκρη ενός κλειστού δρόμου, ενώ οκτώ τολμηροί άνδρες τον πλησιάζουν και τον προκαλούν από την άλλη μεριά. Πρόκειται για ένα μη αιματηρό είδος ταυρομαχίας, στο οποίο ο ταύρος δεν σκοτώνεται, ωστόσο δεν έχουν σημειωθεί αρκετοί τραυματισμοί ή ακόμα και θάνατοι συμμετεχόντων από τότε που καθιερώθηκε αυτό το αρχαίο έθιμο.



Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ