14 Ιουνίου 2017

Καταγγελίες από ΝΔ για διορισμούς κομματόσκυλων από τον Κουρουμπλή

Με πληθώρα καταγγελιών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκρίθηκαν τα μέλη της διοίκησης της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, με δεδομένο ότι δεν απαιτείται πλειοψηφία τριών πέμπτων από τη Διάσκεψη των Προέδρων αλλά απλή. Πρώτος τον χορό έσυρε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος κατήγγειλε ότι ο προτεινόμενος για Πρόεδρος, Παναγιώτης Ιάσων Αγγελόπουλος παραμένει μέχρι και σήμερα επιστημονικός συνεργάτης του αρμόδιου Υπουργού, Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.


Πέραν τούτου ο κ. Κακλαμάνης αποκάλυψε ότι η προτεινόμενη για εισηγήτρια κυρία Καραφώτη-Φωτιάδου ακολουθεί στενά τον κ. Κουρουμπλή σε εποπτευόμενους φορείς κάθε Υπουργείου που αναλαμβάνει, ενώ σκιές υπάρχουν και για δύο ακόμη μέλη της επιτροπής. Συγκεκριμένα για τους κκ. Τουρουνίδη και Γληνό, οι οποίοι σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ έχουν καταγωγή από το Αγρίνιο, περιφέρεια από την οποία προέρχεται ο σημερινός Υπουργός Ναυτιλίας. Μάλιστα, ένας εξ αυτών φέρεται για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος με την επισήμανση ότι βοηθούσε αφιλοκερδώς πολίτες σε οικονομικές δραστηριότητες. «Έχει τόσο πολλά χρήματα και προσέφερε κοινωνικό έργο», αναρωτήθηκε ο Νικ. Κακλαμάνης. Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τους προτεινόμενους από τον Υπουργό, πλην του Βασίλη Κορκίδη (δήλωσε παρών) εξαιτίας της θεσμικής του ιδιότητας ως προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος με την σειρά του ψήφισε «παρών», υπενθύμισε ότι πριν από λίγες μέρες ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης εντός της Βουλής κατήγγειλε τα προτεινόμενα μέλη.

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/145046/politiki/2017/kataggelies-apo-nd-gia-diorismous-isonparatrechamenonsin-kai-isonkollitonsin-sti-ruthmistiki-archi-limenon.html