19 Ιουνίου 2017

Η Ελλάδα πήρε το Μουντιάλ

Του Θανάση Χειμωνά

Μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες για το καθεστώς της Βόρειας Κορέας και τον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν είναι εκείνη που αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2014. Η ασιατική ομάδα δεν είχε κατορθώσει καν να προκριθεί αλλά τα ΜΜΕ της χώρας, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, μετέδωσαν πως κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, συντρίβοντας μάλιστα στον τελικό την Πορτογαλία με 8-1! Ανάλογες φήμες είχαν ακουστεί  και για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.
Τότε, η Β. Κορέα είχε καταφέρει να βρεθεί στην τελική φάση, χωρίς όμως εκεί να σημειώσει νίκη. Στον αγώνα με την Βραζιλία είχε ηττηθεί (μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση η αλήθεια είναι) με 2-1- ξανά όμως τα ντόπια ΜΜΕ είχαν προβάλει μόνο το γκολ των βορειοκορεατών, υποστηρίζοντας πως η ομάδα τους είχε επικρατήσει με 1-0.

Για να πω την αλήθεια, πάντα υπήρξα επιφυλακτικός απέναντι σε όλες αυτές τις εξωφρενικές πληροφορίες που μας έρχονται από αυτή τη μυστηριώδη χώρα της Άπω Ανατολής. Εννοώ, σίγουρα ο Κιμ είναι ένας στυγνός δικτάτορας. Αυτό όμως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συχνά πυκνά να πέφτουμε θύματα π.χ. της νοτιοκορεάτικης προπαγάνδας.

Αντίθετα, στη δημοκρατική Ελλάδα μας αμφιβολίες δεν χωράνε. Βλέπετε, όλα αυτά τα αδιανόητα που κάνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα ζούμε προσωπικά. Και ξέρετε κάτι;  Ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει ξεπεράσει τον Κιμ. Τουλάχιστον ο βορειοκορεάτης ηγέτης απλώς διαστρεβλώνει τα γεγονότα. Μεταφέρει στον λαό του (ο οποίος είναι ούτως ή άλλως απομονωμένος από τον έξω κόσμο) μια πλαστή, παράλληλη  πραγματικότητα. Αντίθετα τα παπαγαλάκια του Τσίπρα αναφέρουν τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν, χωρίς να αλλάξουν ούτε άνω τελεία. Στη συνέχεια είναι που κάνουν το άσπρο μαύρο.

Όπως συνέβη με το πρόσφατο κλείσιμο της αξιολόγησης. Η ελληνική κυβέρνηση κατατροπώθηκε σε κάθε επίπεδο. Αποδέχθηκε και επίσημα το τέταρτο μνημόνιο, δέσμευσε την χώρα έως το 2060 χωρίς φυσικά να εξασφαλίσει ούτε ρύθμιση του χρέους  ούτε ποσοτική χαλάρωση. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την αξιολόγηση η οποία, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα είχε κλείσει από το 2015. Και για την κυβέρνηση-εμπνευστή του αλήστου μνήμης «Προγράμματος Θεσσαλονίκης». Μια κυβέρνηση που τώρα πανηγυρίζει για το δεύτερο μνημόνιο επί των ημερών της…

Δε βαριέσαι όμως… Τα δεκάδες φιλοσυριζαίικα ΜΜΕ που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια και τα απανταχού φερέφωνα της Κουμουνδούρου  μίλησαν για «υπερδόση 8,5 δισεκατομμυρίων», για το «τέλος των μνημονίων» (!) για την «ανάπτυξη» που «έρχεται». Όλα αυτά φυσικά κατακεραυνώνοντας τους «φιλελέδες», «προδότες» και «γερμανοτσολιάδες» που δεν πανηγυρίζουν μαζί τους  για το νέο -«αναπτυξιακό» αυτή τη φορά-  μνημόνιο που μόλις μας εξασφάλισε ο τρισμέγιστος Αλέξης.

Δεν γνωρίζω πόσοι βορειοκορεάτες πιστεύουν πως η χώρα τους είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Ξέρω όμως συμπατριώτες μας που εξακολουθούν να καταπίνουν  αμάσητη  την προπαγάνδα του Έλληνα Κιμ Γιονγκ Ουν του φτωχού. Κάποιοι λόγω χαμηλού δείκτη νοημοσύνης. Περισσότεροι επειδή απλώς τους συμφέρει. Άλλωστε όλοι οι νυν υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται σε μία από αυτές τις δύο κατηγορίες. Και –δυστυχώς- δεν είναι λίγοι.

http://www.liberal.gr/arthro/145914/apopsi/th-cheimonas/i-ellada-pire-to-mountial.html