13 Ιουνίου 2017

Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ΚΟΜΜΑΤΌΣΚΥΛΟ ΣΥΡΙΖΑ κατά παράλειψη της Γεωργίας Τσατάνη

Η εισαγγελέας  Εφετών Γεωργία Τσατάνη, όπως ήταν αναμενόμενο δεν προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω της πειθαρχικής ποινής που της είχε επίβληθεί για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου


Ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ιωάννης Αγγελής προήχθη σήμερα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εκ των πραγμάτων θα εγκαταλείψει τη θέση που κατέχει στην αντιτρομοκρατική.
         
Παράλληλα, κατά της σημερινές προαγωγές  από το 15μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου, παραλείφθηκε όπως ήταν αναμενόμενο, από την προαγωγή της  στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, ενώ έγιναν 17 ακόμη προαγωγές εισαγγελικών λειτουργών.
         
Η εισαγγελέας  Εφετών Γεωργία Τσατάνη, όπως ήταν αναμενόμενο δεν προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω της πειθαρχικής ποινής που έχει.
         
Η κυρία Τσατάνη είχε καταθέσει αίτηση για την προαγωγή της στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ωστόσο η προαγωγή της δεν υλοποιήθηκε  για καθαρά τυπικούς λόγους.    Ειδικότερα, δεν προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω της απόφασης του Δευτεροβάθμιου 9μελούς Πειθαρχικού  Συμβούλιου του Αρείου Πάγου με την οποία επικυρώθηκε η πρωτοβάθμια πειθαρχική απόφαση που τις επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα  Βγενόπουλου.
           
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τσατάνη έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η εν λόγω πειθαρχική απόφαση, υποστηρίζοντας  ότι έχει παραβιαστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και η Ελληνική νομοθεσία.

Ο Ιωάννης Αγγελής
         
Ο κ. Αγγελής το πρώτο   δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου με απόφαση  του ΑΔΣ αντικατέστησε το συνάδελφό του Κωνσταντίνο Τζαβέλλα ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας,  επί μια τετραετία.
         
Τώρα μετά την δημοσίευση της προαγωγής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα εγκαταλείψει τη θέση του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και εν συνεχεία το ΑΔΣ θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί.
         
Ο νέος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1957 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983.
         
Από το βαθμό του εισαγγελέα Εφετών ο  κ. Αγγελής διαδραμάτισε   ρόλο στην υπόθεση του Ανδρέα  Βγενόπουλου.
         
Ο κ.  Αγγελής είχε καταθέσει δύο αναφορές σε βάρος συναδέλφων του καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο του.
         
Αρχικά οι δύο αναφορές τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα  του Αρείου Πάγου Μανώλη  Ρασιδάκη.
       
 Όμως, η Ξένη Δημητρίου μόλις  ανέλαβε καθήκοντα εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μετά την αποχώρηση, λόγο ορίου ηλικίας, της Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ανέσυρε  από το αρχείο τις δύο αυτές αναφορές.
       
Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής, επέρριπτε  ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου, στην πρώην  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο,  αλλά και σε  άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως Γεωργία Τσατάνη, Νικος Ορνεράκης κ.λπ.

Οι άλλες 17 προαγωγές
         
Παράλληλα, από το ΑΔΣ προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών και εξής 5 αντεισαγγελείς Εφετών: Χαράλαμπος Μωυσίδης, Ευάγγελος Κασαλιάς, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Σοφία Αποστολάκη και Βασιλική Χριστούλη.
         
Ακόμη, προήχθησαν στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών οι εξής 6 εισαγγελείς Πρωτοδικών: Μαρία Σπυροπούλου, Ζωή Νικολάου, Δημήτριος Σταύρου-Βρακάς, Ευάγγελος Μαστάκας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Καλλιρόη Νταίκου.
         
Τέλος, στον βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών προάγονται οι εξής 6 αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: Γεώργιος Πολυκράτης, Ιωακείμ Κασωτάκης, Ειρήνη Πελεκάνου, Κωνσταντίνα Θάνου, Στυλιανή Γιαιλόγλου και Δήμητρα Τσιαρδακλή.