10 Ιουνίου 2017

Βίντεο: Εκατοντάδες γυμνά μοντέλα στην Τάιμς Σκουέρ «γιορτάζουν» το ανθρώπινο σώμα και τη διαφορετικότητα

Οι τουρίστες της Νέας Υόρκης έμειναν με ανοιχτό το στόμα αντικρίζοντας σήμερα στο κέντρο της πόλης πάνω από 200 γυμνά μοντέλα κάθε μεγέθους, σχήματος και... χρώματος


Οι τουρίστες της Νέας Υόρκης έμειναν με ανοιχτό το στόμα αντικρίζοντας σήμερα στο κέντρο της πόλης πάνω από 200 μοντέλα κάθε μεγέθους, σχήματος και χρώματος, να τιμούν το ανθρώπινο σώμα, τη διαφορετικότητα και την ανοχή, επιδεικνύοντας τις καμπύλες τους χωρίς ίχνος κομπλεξισμού και... ρούχου στο κορμί τους.

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα κάποιοι δείχνουν να πιστεύουν ακόμη ότι οι γυναίκες με μαγιό στην παραλία δεν βρίσκονται εκεί για να κολυμπήσουν ή να απολαύσουν τον ήλιο αλλά για να ικανοποιήσουν τα... αισθητικά τους κριτήρια, η απόφαση κάποιων ανθρώπων να δείξουν με περηφάνια το σώμα τους - ακόμα κι αν αυτό δεν μοιάζει με μοντέλου - μπορεί να δείχνει παράξενη.

Γι' αυτό ακριβώς και ανάλογες πρωτοβουλίες από οργανώσεις όπως η Human Connection Arts, η οποία διοργάνωσε το εν λόγω πρότζεκτ, έχουν πραγματικά νόημα, αφού αποδεικνύουν ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να είναι όμορφο με περισσότερους από έναν τρόπους, αρκεί το μυαλό να είναι αρκετά.. όμορφο για να την αναγνωρίσει.

Τα μοντέλα, στην πλειοψηφία τους επαγγελματίες που εργάζονται σε πρακτορεία τα οποία δεν προσλαμβάνουν μόνο ένα τύπο γυναίκας ή άνδρα για να εκπροσωπήσει τους πελάτες τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τάιμς Σκουέρ, κάλυψαν τα γυμνά τους σώματα με μπογιά και συνθήματα και φωτογραφήθηκαν σε ένα κλίμα «γιορτής».

«Ήταν μια ευκαιρία να μοιραστούν αυτό που είναι χωρίς ντροπή. Σε ένα πρώτο επίπεδο, είναι μια χαρούμενη γιορτή για τη διαφορετικότητα, με χρώματα, πλάκες και γέλια. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να κάνει κάποιους να σκεφτούν βαθύτερα τα κριτήρια της ομορφιάς που τους έχουν επιβληθεί και να νιώσουν απελευθερωμένοι», εξηγεί ένας από τους διοργανωτές.



Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ