15 Ιουνίου 2017

Τραγικό βίντεο από το εσωτερικό του φλεγόμενου πύργου δείχνει την προσπάθεια ενοίκου να σωθεί

Ένα τρομακτικό βίντεο απ’ το εσωτερικό του φλεγόμενου πύργου Grenfell στο δυτικό Λονδίνο καταγράφει τις απεγνωσμένες προσπάθειες των πανικόβλητων ενοίκων ενός διαμερίσματος στον 23ο όροφο να αποδράσουν απ’ τον πύρινο εφιάλτη.

Στο οπτικό υλικό που βιντεοσκοπήθηκε στη 01:40 πμ τοπική ώρα μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει «Εδώ, εδώ! Ελάτε εδώ!» Κι ακούγεται ουρλιάζει: «Έχουμε εγκλωβιστεί στον 23ο όροφο. Μ’ ακούτε; Υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι στους πάνω ορόφους.»

Φίλοι και μέλη της οικογένειάς της έλεγαν στη γυναίκα να κλείσει την πόρτα, την ώρα που άλλοι ένοικοι διακρίνονται απ’ έξω να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν.



H σκιά ενός ενοίκου διακρίνεται μέσα στους καπνούς

Κάποιοι τρέχουν μέσα στο διαμέρισμα της γυναίκας και την ακολουθούν στο μπαλκόνι σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν απ’ τους καπνούς και τις φλόγες. Μιλώντας στο τηλέφωνο η γυναίκα ακούγεται να λέει: «Η αστυνομία μας λέει να βγούμε έξω. Όλο το κτίριο έχει πιάσει φωτιά κι εμείς είμαστε στον πάνω όροφο. Πώς θα φύγουμε από δω;»


Ένα άτομο προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα στο κατάμεστο με καπνούς δωμάτιο

Μια άλλη γυναίκα την παρακαλεί να κλείσει την πόρτα της γιατί «έχει μικρά παιδιά μέσα».
Και τότε η γυναίκα αρχίζει να προσεύχεται.



Όπως προέκυψε, πρόκειται για την 30χρονη Ράνια Ιμπρχάμ, η οποία μέχρι στιγμής αγνοείται μαζί με τις δύο μικρές κόρες της ηλικίας τριών και πέντε ετών.
Μια φίλη της ονόματι Ραχμάνα Ρασίντ ανήρτησε στο Facebook μια φωτογραφία της γυναίκας απευθύνοντας δραματική έκκληση για πληροφορίες: «Η Ράνια Ιμπρχάμ η φίλη μου αγνοείται απ’ τον πύργο Grenfill. Αν την είδατε ή έχετε νέα της σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.»