11 Ιουνίου 2017

ΠΑΣΟΚ για Αμύνταιο: Είχαμε νομοθετήσει επί Σαμαρά την μετεγκατάσταση του οικισμού των Αναργύρων

«Η συμπεριφορά της Κυβέρνησης Τσίπρα στην περιοχή με την τεράστια συνεισφορά στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας είναι επιεικώς απαράδεκτη και για τους κατοίκους της περιφρονητική» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για όσα συμβαίνουν στο Αμύνταιο με αφορμή την ανακοίνωση του Γιώργου Σταθάκη για αναγκαστική προσγείωση του οικισμού των Αναργύρων μετά την κατολίσθηση του ορυχείου της περιοχής ασκεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.

Αρχικά υπενθυμίζει ότι τόσο η μετεγκατάσταση του συγκεκριμένου οικισμού όσο και άλλων τριών οικισμών που επηρεάζονται από το ορυχείο έχει νομοθετηθεί εδώ και 2,5χρόνια.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για «σόου του κυβερνητικού θιάσου που υπόσχεται τώρα να κάνει ό,τι δεν έπραξε επί 2,5 χρόνια» τονίζοντας ότι «δεν πείθει κανένα».

«Η συμπεριφορά της Κυβέρνησης Τσίπρα στην περιοχή με την τεράστια συνεισφορά στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας είναι επιεικώς απαράδεκτη και για τους κατοίκους της περιφρονητική» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ζημιά που προκλήθηκε από το πρωτοφανές γεωλογικό φαινόμενο στο ορυχείο Αμυνταίου είναι τεράστια και επιβάλλεται να αποτιμηθεί ολόπλευρα, γρήγορα, μεθοδικά και με σοβαρή επιστημονική τεκμηρίωση.

Το ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη του στην περιοχή ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή για όλη την εξέλιξη και σε σύντομο χρόνο θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση τόσο από τη Διοίκηση της ΔΕΗ όσο και από τον αρμόδιο Υπουργό.

Η έκταση της καταστροφής δεν επιτρέπει ολιγωρίες, μισόλογα και λογικές  συγκάλυψης.

Σε ό,τι αφορά τον οικισμό των Αγίων Αναργύρων οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες και δεν αναιρούνται από το γεγονός ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Η μετεγκατάσταση του οικισμού που νομοθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ,2,5 χρόνια τώρα βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν. Οι υποσχέσεις και τα λόγια περίσσεψαν και οι πράξεις έλειψαν παντελώς.

Το σόου του κυβερνητικού θιάσου που υπόσχεται τώρα να κάνει ό,τι δεν έπραξε επί 2,5 χρόνια δεν πείθει κανένα.

Όλες οι μετεγκαταστάσεις οικισμών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, τέσσερις τον αριθμό, νομοθετήθηκαν και προχώρησαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα βρίσκονται στα αζήτητα ή σημειώνουν απελπιστικές καθυστερήσεις.

Η συμπεριφορά της Κυβέρνησης Τσίπρα στην περιοχή με την τεράστια συνεισφορά στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας είναι επιεικώς απαράδεκτη και για τους κατοίκους της περιφρονητική.

Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλυτέρα.