14 Ιουνίου 2017

«Μάτζικ» Σταυρόπουλος: Λάθος των Γκάλη, Γιαννάκη αν λείψουν από την αποψινή γιορτή

Αντιδράσεις προκαλεί η διαφαινόμενη απουσία του Νίκου Γκάλη και του  Παναγιώτη Γιαννάκη από την αποψινή εκδήλωση της ΕΟΚ για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ


Αντιδράσεις προκαλεί η διαφαινόμενη απουσία του Νίκου Γκάλη και του  Παναγιώτη Γιαννάκη από την αποψινή εκδήλωση της ΕΟΚ για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος, εκ των πρωταγωνιστών εκείνου του έπους, τόνισε (σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5) ότι «είναι λάθος και των δύο που θα λείπουν. Αυτό που κάναμε εμείς πριν 30 χρόνια ήταν μια ομαδική δουλειά. Βάλαμε το εγώ πίσω από όλα τα άλλα. Δεν ξέρω τι αντιπαραθέσεις υπάρχουν. Αν δεν έρθουν αυτοί οι δύο θα είναι ένα μεγάλο λάθος, πρώτα από όλα απέναντι σε εμάς. Βεβαίως, όλοι όσοι συμμετείχαν έχουν το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία, όμως, οι αθλητές ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές. Ελπίζω ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα έρθουν. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Έχει να κάνει με συμπαίκτες που τότε ήμασταν μια γροθιά και κάναμε το μπάσκετ το πιο γνωστό άθλημα. Αυτή η μεγάλη παρέα θα έπρεπε να υπάρχει έστω και τώρα».

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο παικτών με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο σημείωσε: «Για τον Γιαννάκη δεν ξέρω. Για τον Γκάλη ξέρω ότι προσπαθεί να είναι αποστασιοποιημένος. Κάτι τον ενόχλησε μάλλον. Δεν μας το έχει μεταφέρει».

Κληθείς να εκφράσει την εκτίμησή του για το αν κεφαλαιοποιήθηκε η επιτυχία του 1987, είπε: «Αυτό που λέγαμε τότε για μια μπάλα και μια μπασκέτα σε κάθε πυλωτή έγινε πραγματικότητα. Όλες οι φουρνιές και σε σωματειακό επίπεδο συνέχισαν να έχουν επιτυχίες. Ακόμη και τώρα το μπάσκετ είναι στην κορυφή, γιατί τότε κάποια παιδιά έβλεπαν εκείνη τη γενιά. Κάναμε το μπάσκετ πρώτο άθλημα. Μετά από τόσα χρόνια είναι λογικό να έρθει και η κάμψη. Για πολλά χρόνια, όμως, ήταν ψηλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Γι' αυτόν καθ' αυτόν τον θρίαμβο του 1987 και ποιες στιγμές του έχουν μείνει σημείωσε: «Είναι τόσες πολλές οι στιγμές που θέλουμε μια ολόκληρη εκπομπή. Στιγμές στην προπόνηση, στο ξενοδοχείο, στο γήπεδο, στο βοηθητικό. Θυμάμαι τη Μελίνα Μερκούρη που ήρθε στο βοηθητικό να μας εμψυχώσει πριν από κάποιο παιχνίδια. Τα μεθεόρτια στο βοηθητικό, όπου άνοιγαν σαμπάνιες και το βρέξιμο σε πολιτικούς. Το τάβλι στον ξενοδοχείο ανάμεσα στον Γκάλη και τα άλλα παιδιά, που τους ψιλοέκλεβε για να κερδίσει. Το κλείδωμα του ξενοδοχείου, γιατί ερχόταν κόσμος να μας πιάσει και να μας ακουμπήσει και από ένα σημείο και μετά έγινε φρούριο».