13 Ιουνίου 2017

Ο Τραμπ έκανε την πιο αλλόκοτη συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου στις ΗΠΑ -Μπροστά στις κάμερες [βίντεο]

Το υπουργικό συμβούλιο του Ντόναλντ Τραμπ συνεδρίασε για πρώτη φορά σε πλήρη σύνθεση και τίποτα δεν θύμιζε την καθιερωμένη διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συνήθως, επιτρέπεται η πρόσβαση σε φωτογράφους και κάμερες για τη σύντομη δήλωση του προέδρου και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Τύπου αποχωρούν για να ξεκινήσει η συνεδρίαση. Οχι όμως αυτή τη φορά.

Αρχικά, ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε να απαριθμεί τις πολλές επιτυχίες των 143 πρώτων ημερών του στο Οβάλ Γραφείο και έκανε μία παράδοξη δήλωση: «Ποτέ δεν έχει υπάρξει πρόεδρος... με ελάχιστες εξαιρέσεις... που έχει περάσει περισσότερους νόμους, που έχει κάνει περισσότερα από εμένα».

Ομως, σημειώνει το CNN, παρότι ο Τραμπ έχει υπογράψει διατάγματα- το πιο σημαντικό η λεγόμενη «ταξιδιωτική απαγόρευση» την οποία μπλόκαρε ξανά δικαστήριο τη Δευτέρα- δεν έχει περάσει πραγματικά νομοσχέδια από το Κογκρέσο. Εκείνο για την υγεία έχει «κολλήσει» στους μηχανισμούς της Γερουσίας, το φορολογικό δεν έχει προχωρήσει, ούτε και η χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα, σημειώνει ακόμη το αμερικανικό δίκτυο.

Και αυτό δεν ήταν καν το πιο περίεργο που ειπώθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οταν ο Τραμπ ολοκλήρωσε την απαρίθμηση των επιτυχιών της διοίκησής του, τον λόγο πήραν οι υπουργοί. Κάθε ένας τους άρχισε να επαινεί τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος τους άκουγε χωρίς σχόλιο, χαμογελώντας πλατιά.

Το σκηνικό θύμισε το ριάλιτι «The Apprentice», που παρουσίαζε ο Τραμπ, σχολιάζει το CNN. «Οι υπουργοί συνειδητοποίησαν ότι με την κολακεία θα πετύχουν τα πάντα. Το αγαπημένο θέμα συζήτησης του Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσεις για τον Ντόναλντ Τραμπ, αν θες να συνεχίσεις να δουλεύεις για τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι να επαινέσεις τον Ντόναλντ Τραμπ. Οσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχόλιο στην ιστοσελίδα του CNN.



ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr