17 Ιουνίου 2017

Ετσι ήταν το εσωτερικό των σπιτιών στον Πύργο Γκρένφελ πριν την φονική κόλαση [εικόνες]

Η πύρινη κόλαση που ξέσπασε στον Πύργο Γκρέφελ στο Λονδίνο στοίχισε τη ζωή σε 30 άτομα ενώ σύμφωνα με τις αρχές 59 ακόμα αγνοούνται, με τις ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί να εξανεμίζονται.

Και μπορεί η κόλαση που απεικονίζεται πλέον στον Πύργο να είναι συνώνυμο της απόλυτης τραγωδίας, ωστόσο λίγες μέρες πριν τίποτα δεν προμήνυε την καταστροφή.

Τα διαμερίσματα του 24όροφου κτηρίου ήταν πανέμορφα στο εσωτερικό τους με μοναδική θέα.

Ο Πύργος Γκρένφελ κτίστηκε το 1974 και είναι ιδιοκτησίας του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι που χειρίζεται ο ομώνυμος οργανισμός διαχείρισης κατοικιών της περιοχής.

Το οικοδόμημα είχε 120 διαμερίσματα. Αντιπροσωπευτικό δείγμα ήταν το διαμέρισμα με 2 κρεβατοκάμαρες. Το ενοίκιο ήταν 2.255 περίπου ευρώ το μήνα.

Με υπερσύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές, ξύλινα πατώματα, μοντέρνο σχεδιασμό, μπάνιο και ξεχωριστό wc, τα διαμερίσματα ανακαινίστηκαν μόλις πέρυσι και θεωρούταν πλέον από τις καλύτερες κατοικίες στην περιοχή.

Στη διαφήμιση μάλιστα που κυκλοφορούσε, για την ενοικίαση των διαμερισμάτων, η εταιρεία στα ατού της είχε την μικρή απόσταση από το σταθμό Λάτιμερ Ρόαντ αλλά και την καλή μόνωση.

Μόλις λίγες μέρες πριν, τα σημερινά συντρίμμια αποτελούσαν υπερσύγχρονα και πανέμορφα διαμερίσματα.