08 Ιουνίου 2017

Ενταση για τα ξεφτιλίκια Βούτση: Σε κύρωση σύμβασης για την αλιεία θα φέρουν βροχή τροπολογιών για τα προαπαιτούμενα

Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη στη Βουλή η Διάσκεψη των Προέδρων. Ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει αύριο σε τροπολογίες τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

Αντιπολίτευση: Υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας 

Έντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μίλησαν για υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ενώ οι εκπρόσωποι της ΝΔ είπαν στον κ. Βούτση ότι αν τελικώς η κυβέρνηση επιμένει στην οδό των τροπολογιών, αυτές να έρθουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας και όχι στην αυριανή συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ο κ. Βούτσης διέκοψε τη Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να διαβουλευθεί με την κυβέρνηση και σε λίγη ώρα η συνεδρίαση θα επαναληφθεί προκειμένου να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για ευτελισμό της διαδικασίας και πρόσθεσε πως με την πρακτική αυτή η  κυβέρνηση επιχειρήσει να περιορίσει τη δημοσιότητα και τη συμμετοχή των βουλευτών. Η ΝΔ πρόσθεσε ο κ.Τσιάρας εκφράζει την απόλυτη αντίθεση της σε αυτή τη διαδικασία τόσο για τον τρόπο όσο και και για τον χρόνο.

Θεοδωράκης: Περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους [ΔΕ: Αφού είναι, γιατί να μην τους περνάνε;]

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει αύριο με τροπολογίες τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα.

«Έκτακτο: με τροπολογίες στην σύμβαση για την αλιεία (!) έρχονται τα νέα μέτρα! Λογικό. Αφού περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.