11 Ιουνίου 2017

Συγκλονίζει η μητέρα του Ντράζεν Πέτροβιτς - Συναντά τη γυναίκα που είδε τελευταία φορά τον γιο της [βίντεο]

Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο θάνατος του Ντράζεν Πέτροβιτς θα συντροφεύει όλα εκείνα τα ανεκπλήρωτα όνειρα του ίδιου του μπάσκετ. Μετά από 24χρόνια, η μητέρα του Πέτροβιτς ζήτησε και συνάντηση για πρώτη φορά, τη γυναίκα που είδε για τελευταία φορά ζωντανό τον γιο της.

Εκείνο το ταξίδι στη Γερμανία το 1993 ήταν το τελευταίο του Ντράζεν Πέτροβιτς. Ο «γιος του διαβόλου» όπως τον αποκαλούσαν, αποκοιμήθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η σύντροφός του, Κλάρα Σαλάντζι.

Η νεαρή Ουγγαρέζα, δεν είδε έγκαιρα μια σταματημένη νταλίκα και η υψηλή ταχύτητα δεν της επέτρεψε να σταματήσει.

Έπεσε πάνω στην νταλίκα, ο Ντράζεν πετάχτηκε από το παρμπρίζ και προσέκρουσε με το κεφάλι στο όχημα, με τον θάνατό του να είναι ακαριαίος.

Η οδηγός γλίτωσε με μερικές γρατζουνιές όμως στο πίσω κάθισμα υπήρχε μια ακόμη κοπέλα.

Η Χιλάλ Εντεμπάλ έπαιζε και αυτή μπάσκετ, ήταν φίλη της Κλάρα και τους συνόδευε στο ταξίδι.

Υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από το τροχαίο και όταν ξύπνησε από το κώμα μετά από πολλές εβδομάδες, δεν θυμόταν τίποτα από την προηγούμενη ζωή της. Ακόμη και σήμερα, η ζωή της είναι σαν να ξεκίνησε από το ξύπνημα στο νοσοκομείο της Γερμανίας.

Το TRT World έκανε ένα διαφορετικό αφιέρωμα αυτή τη φορά. Βρήκε την μητέρα του Πέτροβιτς, η οποία μίλησε για όσα θυμάται από τον γιο της και ζήτησε από τους υπεύθυνους να την φέρουν σε επαφή με την γυναίκα που είδε για τελευταία φορά ζωντανό τον γιο της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που συναντώ τον άνθρωπο που είδε τον Ντράζεν για τελευταία φορά. Δεν έχει σημασία που δεν θυμάται τίποτα. Χαίρομαι τόσο που την συναντώ. Ήθελα πολύ να έρθω», ανέφερε η μητέρα του Ντράζεν.

Όσο για την άλλοτε μπασκετμπολίστρια, που μετά από πολύμηνη μάχη επιβίωσε από το τροχαίο, είπε: «Ήταν πραγματικά δύσκολος καιρός. Ευτυχώς θυμάμαι τους γονείς μου την οικογένεια μου. Οι γιατροί έλεγαν ότι η μητέρα μου ρωτούσε συνέχεια αν θα επιβιώσω κι αυτοί απαντούσαν ότι θα ξυπνήσω εφόσον είχα ένα υγιές σώμα, αλλά δεν ήξεραν τι θα θυμόμουν».

Οι εικόνες της από το δυστύχημα εκείνο είναι αμυδρές. «Την είχα γνωρίσει πολύ νωρίτερα, παίζαμε μαζί για 11 χρόνια μέχρι να φύγω για την Αμερική. Βρεθήκαμε ξανά στην Γερμανία, την μέρα πριν το δυστύχημα, όταν πήραμε τον Ντράζεν από το αεροδρόμιο. Ντρέπομαι που δεν τον θυμάμαι, ως πρώην παίκτρια αλλά αυτό το κομμάτι του μυαλού μου είναι κενό. Πραγματικά δεν θυμάμαι τίποτα, ακόμα και το γεγονός πως έκατσα στο πίσω κάθισμα, όπως λένε οι δημοσιογράφοι. Η Κλάρα οδηγούσε πολύ γρήγορα και ήμασταν το μόνο αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στο φορτηγό. Κανείς μας δεν φορούσε ζώνη, απ’ όσα άκουσα. Ο Ντράζεν πετάχτηκε από το παρμπρίζ και πέθανε αμέσως».

Γι’ αυτό που δεν αμφιβάλλει, ωστόσο, είναι για την αγάπη της φίλης της για τον Πέτροβιτς. «Εγώ ήμουν σε κώμα για αρκετό καιρό. Όταν συνήλθα η Κλάρα με επισκέφτηκε μερικές φορές και μετά εξαφανίστηκε. Ο Ντράζεν ήταν τεράστιος παίκτης και πολλοί στην χώρα του έλεγαν πως ήταν λάθος της Κλάρα και πως ήθελε να τον σκοτώσει! Όντως ήταν λάθος της, αλλά δεν ήθελε να τον σκοτώσει, τον αγαπούσε και ήθελε να τον παντρευτεί».