16 Ιουνίου 2017

Και δεύτερο πλοίο με λαθραία τσιγάρα - Οδηγείται στο λιμάνι του Ηρακλείου

Φορτηγό Πλοίο με φορτίο λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε σήμερα έξω από τον όρμο Σφακίων. Το πλοίο έχει σημαία Τανζανίας και αυτή την ώρα οδηγείται στο λιμάνι του Ηρακλείου.


Την ώρα που εντοπίστηκε το πλοίο με πλήρωμα 6 υπηκόους Ουκρανίας, ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει στον όρμο Σφακίων.

Είχε ξεκινήσει από το Μαυροβούνιο και τα έγγραφα του ανέφεραν ότι κατευθύνεται στη Λιβύη. Φέρεται ότι παρακολουθείτο εδώ και ημέρες από τις Αρχές του λιμενικού σώματος.

Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο με τα τσιγάρα σε φορτηγά οχήματα, οι οδηγοί των οποίων φέρεται ότι κατάφεραν να διαφύγουν προτού εντοπιστούν από τις αρχές.

Το πλοίο οδηγείται συνοδεία σκάφους ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Ηρακλείου που αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 8 το βράδυ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος.

Χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι και το άλλο πλοίο που έχει δεσμευτεί στην Παλαιόχωρα Χανίων με φορτίο τσιγάρων μεταξύ άλλων και της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, είχε φορτώσει στο Μαυροβούνιο και κατευθυνόταν στον Λίβανο.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/348871/kai-deutero-ploio-me-lathraia-tsigara-odigeitai-sto-limani-tou-irakleiou/