10 Ιουνίου 2017

Η Βενεζουέλα δεν πλήρωσε δάνειο ενός δισ. δολαρίων στη Ρωσία

Το Reuters μεταδίδει πως η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει μειώσει τα προβλεπόμενα έσοδα κατά 1 δισ. δολάριο, καθώς αναμένει ότι η Βενεζουέλα μπορεί να μην προχωρήσει σε έγκαιρη πληρωμή δόσεων σε διμερή δάνεια


H κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει πληρωμή για δάνειο 1 δισ. δολαρίων, που έλαβε από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το Reuters μεταδίδει πως η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει μειώσει τα προβλεπόμενα έσοδα κατά 1 δισ. δολάρια, καθώς αναμένει ότι η Βενεζουέλα μπορεί να μην προχωρήσει σε έγκαιρη πληρωμή δόσεων σε διμερή δάνεια.

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο απεσταλμένος της Βενεζουέλας στη Μόσχα δήλωσε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους.

Σημειώνεται πως τα δάνεια είχαν χορηγηθεί για την αγορά όπλων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μετά τα δημοσιεύματα για αθέτηση πληρωμών από τη Βενεζουέλα, κάποιος ανώνυμος υπέβαλε αίτημα στην ISDA για να εξεταστεί αν υπάρχει χρεοκοπία.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιτροπή της ISDA θα αποφασίσει να συζητήσει αν υφίσταται περίπτωση χρεοκοπίας.

Τα ομόλογα της Βενεζουέλας που λήγουν το 2022 διαπραγματεύονται στα 57 σεντς το δολάριο, με την απόδοση να έχει εκτοξευτεί στο 29,3%.