15 Ιουνίου 2017

Μητσοτάκης: Μεγάλο πισωγύρισμα για την Παιδεία το νομοσχέδιο Τσίπρα-Γαβρόγλου

Συνάντηση με τους προέδρους των ΤΕΙ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να ακούσει τις απόψεις τους σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για πισωγύρισμα, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ανησυχία σχετικά με το καθεστώς βίας και ανομίας που επανέρχεται σε πολλά Τριτοβάθμια Ιδρύματα.

«Η δική μας άποψη σας είναι γνωστή. Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα, σε εποχές που έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας.

Είναι σημαντικά θέματα που αφορούν την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, τον τρόπο εκλογής των διοικήσεων, την αντιμετώπιση του ασύλου. Ένα ζήτημα για το οποίο έχουμε δώσει πολύ μεγάλο αγώνα.

Δυστυχώς, με πολύ μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε σήμερα ότι σε πολλά Τριτοβάθμια Ιδρύματα επανέρχεται ένα καθεστώς βίας και ανομίας, που, τελικά, είναι εις βάρος των Ιδρυμάτων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Και, βέβαια, ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των μεταπτυχιακών, στη σύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά, κάτι το οποίο ενδιαφέρει, προφανώς, ιδιαίτερα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Γνωρίζω ότι έχετε και εσείς ειδικά ζητήματα, που αφορούν την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα οποία θα θέλαμε να συζητήσουμε και να ακούσουμε τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας».