08 Ιουνίου 2017

Τουρκία: Ελεύθερος ο πατέρας του Ενές Καντέρ

Ελεύθερος, αλλά υπό δικαστική επιτήρηση, αφέθηκε την Τετάρτη με απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Τεκιρντάγ (Ραιδεστός) στην βορειοδυτική Τουρκία, ο Μεχμέτ Καντέρ, πατέρας του παίκτη της Οκλαχόμα, Ενές Καντέρ.

Ο πατέρας του σταρ του NBA είχε συλληφθεί στις 2 Ιουνίου στο πλαίσιο έρευνας για την οργάνωση FETO, ιδρυτής της οποίας είναι ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης, Φετουλάχ Γκιουλέν. Η κυβέρνηση Ερντογάν θεωρεί τον Γκιουλέν υποκινητή και ιθύνοντα νου του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του περασμένου έτους.


Ο 25χρονος Ενές Καντέρ, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, υποστήριξε ανοιχτά τον Γκιουλέν με αναρτήσεις του στο Twitter, μια ενέργεια που η οικογένεια του παίκτη αποδοκίμασε δημόσια. Στις 26 Μαΐου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Καντέρ, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ελβετία, μετά από έρευνα για υποτιθέμενη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Τον περασμένο μήνα το διαβατήριο του Καντέρ ακυρώθηκε από τις τουρκικές αρχές ενώ εκείνος βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταξιδέψει στην Τουρκία. Μετά από αυτό το γεγονός, ο παίκτης της Οκλαχόμα ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο επιτίθεται στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον χαρακτηρίζει «Χίτλερ».

Εύα Παυλάτου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ