07 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Δικάζεται γιατί παρότρυνε το αγόρι της να αυτοκτονήσει -Θεωρείται ηθικός αυτουργός

Μια 20χρονη Αμερικανίδα, που το αγόρι της αυτοκτόνησε πριν τρία χρόνια στην Μασαχουσέτη, βρίσκεται στα δικαστήρια και κατηγορείται ότι ενθάρρυνε με κάθε τρόπο το νεαρό αγόρι να προβεί στην μοιραία πράξη.


Η Michelle Carter κατηγορείται για ακούσια ανθρωποκτονία για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στην αυτοκτονία του Conrad Roy III.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η Carter οδήγησε τον 18χρονο νεαρό στην αυτοκτονία προκειμένου να την λυπηθούν. Μάλιστα, υπάρχουν πάρα πολλά γραπτά ηλεκτρονικά μηνύματα που επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες και τα οποία παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

«Πρέπει να το κάνεις Conrad» είχε στείλει η κοπέλα στις 12 Ιουλίου στον αυτόχειρα, ενώ συνέχισε να τον ενθαρρύνει λέγοντας του «είσαι έτοιμος και προετοιμασμένος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κλείσεις τον διακόπτη και τότε θα είσαι ελεύθερος και χαρούμενος».

Σε κάποια άλλα μηνύματα είχε γράψει πως «θα είσαι επιτέλους χαρούμενος στον παράδεισο. Δεν θα πονάς πια. Είναι φυσιολογικό να φοβάσαι, αφού πρόκειται να πεθάνεις».

Όσο ο νεαρός εξέφραζε τις αμφιβολίες του για την διεκπεραίωση αυτής της πράξης, η Michelle τον ενθάρρυνε παραπάνω: «Νόμιζα πως αυτό ήθελες πάντα. Είναι η κατάλληλη στιγμή. Όχι άλλες αναβολές και όχι άλλο περίμενε».

Ο Roy βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του στις 13 Ιουλίου του 2014 και τα αίτια του θανάτου του αποδόθηκαν στην κατανάλωση δηλητηρίου που περιείχε μονοξείδιο του άνθρακα.

Η κοπέλα μετά τον θάνατο του αγοριού έστελνε μηνύματα στην μητέρα του θύματος λέγοντας πως «πάντα τον αγαπούσα. Το ξέρω πως είμαι μικρή αλλά νόμιζα πως θα περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας μαζί».

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης τόνισε πως η Michelle «χρησιμοποίησε τον Conrad ως πιόνι» και έπειτα προσέθεσε ότι η κατηγορούμενη προέβη σε αυτήν την ενέργεια καθώς ήθελε να κερδίσει την προσοχή της «θλιμμένης κοπέλας που θρηνεί».

«Του εξήγησε επακριβώς, σημείο-σημείο όλους τους λόγους για να το κάνει και τον διαβεβαίωσε πως η οικογένεια του θα καταλάβαινε γιατί το έκανε, και τον χλεύαζε όταν αυτός εμφανιζόταν διστακτικός» είπε περαιτέρω ο εισαγγελέας υπογραμμίζοντας πως η Michelle είναι ο ηθικός αυτουργός της αυτοκτονίας του Conrad.