20 Ιουνίου 2017

Συγκλονιστικό βίντεο: Διασώστες βρίσκουν ζωντανό μωρό θαμμένο στα ερείπια στη Μοσούλη

Δραματικές στιγμές βιώνουν δεκάδες χιλιάδες άοπλοι πολίτες στη Μοσούλη του Ιράκ, καθώς συνεχίζεται η επέλαση των κυβερνητικών στρατευμάτων για την απελευθέρωση της πόλης από τους τζιχαντιστές.

Βίντεο που τράβηξαν διασώστες, καταγράφει τη στιγμή που εντοπίζεται ένα μωρό θαμμένο στα χαλάσματα, αλλά ζωντανό, τέσσερις ημέρες μετά τον βομβαρδισμό στην οικία που διέμενε.



Το παιδάκι είναι καλυμμένο με σκόνη, ολόγυμνο και στα πρόθυρα λιμοκτονίας, ενώ ο διασώστης προσπαθεί να το συναιφέρει από το σοκ και να το εξετάσει πρόχειρα για τυχόν τραυματισμούς.

Το παιδί έγινε αντιληπτό από σωστικά συνεργεία του ιρακινού στρατού στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης, όπου πλέον έχει μεταφερθεί το σκηνικό του πολέμου, με τους τζιχαντιστές να προασπίζονται τα τελευταία οχυρά τους.

Στην ίδια περιοχή εικάζεται πως έχουν εγκλωβιστεί πάνω από 100.000 πολίτες, μεταξύ τους πολλά παιδιά και γυναίκες, τους οποίους το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ως φυσική ασπίδα για την άμυνά του απέναντι στην επίθεση που δέχεται από τον ιρακινό στρατό και τους συμμάχους του.