13 Ιουνίου 2017

Την αυστηρότερη δυνατή ποινή ζητεί για τον Κασιδιάρη η Επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής

Την επιβολή των πιο αυστηρών ποινών που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, πρότειναν ομόφωνα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τα μέλη της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Ήδη, στον κ. Κασιδιάρη έχει περικοπεί για τον μήνα Ιούνιο, το 50% της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Επίσης, ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της Βουλής, να αποκλείσει την συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες που εκπροσωπούν τη Βουλή σε διεθνείς οργανισμούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη της οργάνωσης.

Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας καταλόγισαν στον κ. Κασιδιάρη αντικοινοβουλευτική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη συμπεριφορά εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, στον οποίο είχε επιτεθεί μέσα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Να σημειωθεί, ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Κασιδιάρης ήταν απών, παρότι είχε κληθεί να παραστεί και να καταθέσει την άποψή του, ενώ την «υπεράσπισή» του ανέλαβε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Ο Χρήστος Παππάς ισχυρίστηκε ότι το επεισόδιο σκηνοθετήθηκε από τον κ. Δένδια για δημοσιότητα, καθώς γνώριζε, όπως είπε, το ευερέθιστο του χαρακτήρα του κ. Κασιδιάρη.

Παράλληλα, αυστηρότατες κυρώσεις πρότεινε η Επιτροπή Δεοντολογίας και για την περίπτωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη, ο οποίος είχε συλληφθεί από την αστυνομική φρουρά της Βουλής να διανέμει παράνομα προπαγανδιστικό υλικό σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας αντικοινοβουλευτική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη τη συμπεριφορά του.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως απαγορεύεται η διανομή φυλλαδίων στη Βουλή.