13 Ιουνίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Γαβρόγλου απαντώντας σε ερώτηση Άδωνι: Επανέρχεται ο Επιτάφιος του Περικλή στη διδασκαλία της Ιστορίας


Την είχε καταργήσει ο προκάτοχος του Νίκος Φίλης - Για τις αλλαγές στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, είπε ότι οι προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν είναι καταληκτικές


Την επιστροφή του "Επιταφίου" του Περικλή, από το 2017 και 2018 ανακοίνωσε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε παρατήρηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη.


Η παρατήρηση του κ. Γεωργιάδη ότι σήμερα οι μαθητές δεν διδάσκονται ιστορία, και χάνουν την επαφή με την ελληνική γλώσσα, ενώ την ίδια στιγμή  ο προκάτοχος του κ. Γαβρόγλου αφαίρεσε από τη Γ΄ Λυκείου τον "Επιτάφιο" του Περικλέους, το μεγαλειωδέστερο κείμενο δημοκρατίας στον πλανήτη όπως είπε, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Παιδείας.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι η διδασκαλία επικεντρώνεται στην γραμματική και το συντακτικό. "Η μαγεία των κειμένων χάνεται. Άρα, το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα ξαναπροσεγγίσουμε αυτά τα πραγματικά μοναδικά κείμενα" επισήμανε ο υπουργός Παιδείας και ανακοίνωσε την επιστροφή διδασκαλίας του κλασσικού κειμένου στα σχολεία.

Μ. Νταλιάνη
http://www.capital.gr