12 Ιουνίου 2017

Επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στους γιατρούς του Παίδων: Δεν βρήκαν το τραύμα από σφαίρα, χάσαμε πολύτιμο χρόνο για να βρούμε τον δράστη

«Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική είναι καθημερινές, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν εντατικοποιηθεί. Παράλληλα, οι άμεσες εξιχνιάσεις των διαφόρων αδικημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχονται στο 70%. Η αστυνομία είναι συνεχώς παρούσα».


Αυτά τονίζουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κύκλοι ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το καίριο και πολύκροτο θέμα της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στη Δυτική Αττική, με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου του 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, από αδέσποτη σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι και τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για πλημμελή αστυνόμευση στην περιοχή.

«Η αστυνομία κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι εφικτό και στη Δυτική Αττική, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό», επισημαίνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιοι κύκλοι. «Ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των παραβατικών ατόμων το έχουμε συλλάβει από δύο έως και … δεκαπέντε φορές. Σημειώστε ότι για κακουργήματα οι περισσότεροι βγαίνουν μέσα σε δυόμισι χρόνια το πολύ, ενώ για αδικήματα μέσα σε ένα χρόνο έχουν αποφυλακιστεί».

Όσον αφορά τον θάνατο του άτυχου 11χρονου μαθητή, οι ίδιοι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ λένε ότι πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να διαπιστωθεί ότι έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα. «Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται, επίσης, ότι συνελήφθησαν έξι συνολικά άτομα, ενώ οι προσαγωγές που έγιναν ανέρχονται σε τριάντα τέσσερις, Μεταξύ των συλληφθέντων, το πρωί του Σαββάτου, είναι και ένας 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε, αλλά με καραμπίνα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του ο μαθητής. Όπως είναι γνωστό, στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Παράλληλα, το Μενίδι μετά τον τραγικό θάνατο του μαθητή είναι «καζάνι που βράζει». Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε δύο σπίτια στον οικισμό Αυλίζα. Η αστυνομία προχώρησε, αργά χθες το βράδυ, σε προσαγωγές πέντε ατόμων, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.