16 Ιουνίου 2017

Διχασμένη η Γερμανία: Θα περάσει από την ομοσπονδιακή Βουλή η συμφωνία του Eurogroup;

Ο Γιοχάνες Καρς, εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ( SPD) της Γερμανίας για οικονομικά θέματα, έσπευσε πρώτος να αντιταχθεί στα όσα είπε χτες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


Διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Γερμανία για το αν θα πρέπει να περάσει από την Bundestag η συμφωνία που συνήφθη στο χθεσινό Eurogroup για την απεμπλοκή της ελληνικής δόσης, ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γιοχάνες Καρς, εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ( SPD) της Γερμανίας για οικονομικά θέματα, έσπευσε πρώτος να αντιταχθεί στα όσα είπε χτες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι η επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag θα είναι αυτή που θα αποφασίσει αν η συμφωνία θα πρέπει να περάσει από την ομοσπονδιακή Βουλή.
 
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, o Γιοχάνες Kαρς επεσήμανε:

«Πιστεύω ότι με αυτό το θέμα δεν θα πρέπει να ασχοληθεί η επιτροπή Προϋπολογισμού, αλλά η ομοσπονδιακή βουλή  (Bundestag). Δεν θεωρώ πως αρκεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεσμεύτηκε σε "μία κατ 'αρχήν συμφωνία". Αυτό είναι ένα καθαρός συμβιβασμός», πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.