17 Ιουνίου 2017

Πλακώνονται Χαμάς και ISIS για το ποιος έσφαξε την 23χρονη στην Ιερουσαλήμ

Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και ένα κίνημα της παλαιστινιακής αριστεράς ανακοίνωσαν ότι οι τρεις Παλαιστίνιοι τρομοκράτες, οι οποίοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ μια 23χρονη Εβραία αστυνομικό στην Ιερουσαλήμ προτού σκοτωθούν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ανήκαν στις τάξεις τους, διαψεύδοντας έτσι την ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους.


«Η ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια προσπάθεια να ανακατευτεί η τράπουλα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία κυβερνά τη Γάζα. Η επίθεση, πρόσθεσε, έγινε από «δύο Παλαιστίνιους αντιστασιακούς του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) και έναν τρίτο της Χαμάς».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η χθεσινή επίθεση αποτελούσε μια «φυσιολογική αντίδραση στα εγκλήματα της δύναμης κατοχής», του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας τη φρασεολογία της τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης όταν αναφέρεται στο κύμα επιθέσεων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 στα κατεχόμενα, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ. Οι επιθέσεις αυτές γίνονται κυρίως από νεαρούς οπλισμένους με μαχαίρια.

Το FPLP, σε χωριστή ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι την επίθεση έκαναν οι Μπάρα Άτα, 18 ετών, Οσάμα Άτα, 19 ετών, και Άντελ Ανκούς, 18 ετών, στο πλαίσιο της «αντίστασης» και για να «ανταποδώσουν τα εγκλήματα της δύναμης κατοχής».

Νωρίτερα, το ΙΚ διεκδίκησε την ευθύνη για την επίθεση σε μια είσοδο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, απειλώντας ότι «δεν θα είναι η τελευταία».