15 Ιουνίου 2017

Ο πρίγκιπας Φρειδερίκος της Δανίας έχρισε ιππότη τον ντράμερ των Metallica [εικόνα]

Η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα Β’ έχρισε ιππότη τον Λαρς Ούρλιχ, ντράμερ του αμερικανικού heavy metal συγκροτήματος, Metallica, όπως ανακοινώθηκε χθες από το βασιλικό παλάτι.

Ο Ούρλιχ, ο οποίος γεννήθηκε στη Δανία και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όταν ήταν 17 ετών, τιμήθηκε με το αξίωμα του ιππότη του «Τάγματος του Dannebrog» για τη συμβολή του στην τέχνη.


Ο πρίγκιπας Φρειδερίκος της Δανίας, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ παρασημοφόρησε τον Λαρς Ούρλιχ στο όνομα της μητέρας του, βασίλισσας Μαργαρίτας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο Σαν Φρανσίσκο, όπου ζει ο ντράμερ των Metallica.


φωτογραφία: wikipedia

Οι Metallica ένα από τα κορυφαία ροκ συγκροτήματα, δημιουργήθηκαν το 1981 από τον Ούρλιχ και τον Τζέιμς Άλαν Χέτφιλντ, τραγουδιστή, κιθαρίστα, συνθέτη και στιχουργό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των Metallica, o Ούρλιχ χρίστηκε επίσημα ιππότης στις 26 Μαϊου, αλλά έλαβε το παράσημο τώρα στο πλαίσιο του ταξιδιού του πρίγκιπα της Δανίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Στον Ούρλιχ απονεμήθηκε ο Σταυρός των Ιπποτών του Τάγματος του Dannebrog και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των υπόλοιπων μελών της μπάντας.


Οι Metallica ανάρτησαν φωτογραφία του Λαρς Ούρλιχ με τον πρίγκιπα Φρειδερικό και έγραψαν:

«Μήπως αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα ότι πρέπει να τον αποκαλούμε Σερ Λαρς τώρα; Συγχαρητήρια στον Λαρς, καθώς τιμήθηκε χθες το βράδυ από τον Φρειδερίκο, πρίγκιπα της Δανίας. Δεν είναι άσχημα για μυξιάρικο παιδί από την Gentofte!»

Ο τίτλος αποδίδεται σε Δανούς που έχουν προσφέρει «υπηρεσίες προς το έθνος» και για τη συμβολή τους στις τέχνες και τις επιστήμες.