09 Ιουνίου 2017

Βίντεο: Δείτε το όχημα της NASA για τον Άρη που είναι σαν... εξελιγμένο Batmobile!

Η αποκάλυψη έγινε στο διαστημικό κέντρο Κέννεντυ και ο στόχος του εντυπωσιακού σχεδίου είναι να εμπνεύσει μία νέα γενιά ερευνητών καθώς η NASA συνεχίζει να ετοιμάζει την αποστολή στον Άρη με στόχο να πραγματοποιηθεί μέχρι το 2020
Μπορεί το τελικό προϊόν να μην μοιάζει σε τίποτα με αυτό της φωτογραφίας αλλά οι αυτοκινητόφιλοι γνωρίζουν ότι σπανίως τα concept έχουν κάποια σχέση με το τελικό προϊόν.


Γεγονός είναι πάντως ότι, έστω και αν ο στόχος είναι τα media, το νέο Mars Rover είναι εντυπωσιακό και δεν θυμίζει απλά το γνωστό batmobile αλλά μάλλον το …επόμενο μοντέλο.


Η αποκάλυψη έγινε στο διαστημικό κέντρο Κέννεντυ και ο στόχος του εντυπωσιακού σχεδίου είναι να εμπνεύσει μία νέα γενιά ερευνητών καθώς η NASA συνεχίζει να ετοιμάζει την αποστολή στον Άρη με στόχο να πραγματοποιηθεί μέχρι το 2020.


Το νέο όχημα που θα πατήσει στον Mars θα ερευνήσει τον πλανήτη για συλλέξει δείγματα και πιθανές αποδείξεις για παλαιότερη ύπαρξη ζωής στον πλανήτη. Απώτερος φιλόδοξος στόχος είναι κάποια στιγμή στο μέλλον αυτά τα δείγματα να επιστρέψουν στην γη.


Θα είναι εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα «εξερεύνησης» και στο πίσω μέρος του θα υπάρχει ένα αποσπώμενο μίνι-εργαστήριο που θα αναλύει τα δείγματα εδάφους για να βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλήξουν στο αν ο πλανήτης μπορεί να αποικηθεί.