Noor 1: Ποιοι παρασύρουν τον Μητσοτάκη

[Η ΝΔ έχει εμπλακεί σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο (Μαρινάκη-Μελισσανίδη και δευτεροευόντως Σαββίδη) παίρνοντας σαφή θέση υπερ του Μαρινάκη και μόνο ζημιωμένη μπορεί να βγει... καλές οι μπίζνες με επιχειρηματίες αλλά δεν έχουν καμία δουλειά στο κόμμα... τόσο απλό είναι το θέμα και δεν συζητάμε για το ότι ο ΑΛΗΤΗΣ Καμμένος συνομιλούσε με έναν ισοβίτη... ας μην κάνουμε τους ηλίθιους! Το θέμα είναι να αθωωθεί ο Βαγγέλας για το Noor1 για το οποίο το δικαστήριο ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ!]

Προκαλεί εντύπωση η εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα έντονη ενασχόληση που παρατηρείται σε μία ομάδα ΜΜΕ με το θέμα του «ναρκόπλοιου» NOOR 1.

Όταν προ δύο εβδομάδων περίπου η Ζούγκλα με τρία δημοσιεύματα αποκάλυπτε όλο το εύρος της εμπλοκής της πλευράς Βαγγέλη Μαρινάκη με την υπόθεση της παράνομης διακίνησης καυσίμων στον Περσικό Κόλπο και εξ αυτής της δραστηριότητας της υποψίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ουδέν εκ των παραπάνω ΜΜΕ ασχολήθηκε με τις αποκαλύψεις. Οι αποκαλύψεις δεν ανήκαν στη σφαίρα της φαντασίας. Αντιθέτως, είχαν να κάνουν με τις συνομιλίες και συνεντεύξεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου μ' έναν εκ των πρωταγωνιστών αυτής της υπόθεσης, ισοβίτη πλέον, τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη ο οποίος καταδικάστηκε για τον ρόλο του στην υπόθεση NOOR.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η Οικονομική Αστυνομία με την παρουσία Εισαγγελέα μετέβη στα γραφεία του Ομίλου Μαρινάκη και προέβη σε εκτεταμένη έρευνα και συλλογή στοιχείων. Όλως περιέργως αμέσως μετά αυτήν την ενέργεια της Οικονομικής Αστυνομίας υπήρξε η πρώτη μηντιακή αντίδραση του συστημικού λεγόμενου ενημερωτικού χώρου. Η αντίδραση ξεκίνησε από το νέο απόκτημα του Ομίλου Μαρινάκη, τον ΔΟ(Μ) , πρώην ΔΟΛ. Από την ιστοσελίδα tovima.gr και από την πέννα του αρμόδιου αστυνομικού συντάκτη πληροφορηθήκαμε όχι τις λεπτομέρειες της υπόθεσης NOOR1 όπως θα ανέμενε κάποιος αφελής αναγνώστης αλλά το ακριβώς αντίθετο.
Στην δεύτερη ενότητα των αποκαλύψεων ο αβίαστα λαλίστατος και έτοιμος να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές και την Δικαιοσύνη Γιαννουσάκης αποκάλυπτε και ένα νέο στοιχείο. Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις το στοιχείο αυτό αποτελεί και το κλειδί της υπόθεσης με το ναρκόπλοιο και την ηρωίνη που πλημμύρισε την Ελλάδα. Ο Γιαννουσάκης υπονόησε πώς η ποσότητα της ηρωίνης που μεταφέρθηκε με το NOOR1 δεν ήταν 2,1 τόνοι αλλά 3 τόνοι και πώς τα επιπλέον 900 κιλά τα διαχειρίστηκε η πλευρά Μαρινάκη σε συνεργασία με ένα δίκτυο Σέρβων ναρκεμπόρων στους οποίους και πωλήθηκε η ποσότητα. Ούτε τότε τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τις αποκαλύψεις. Περίεργο αλλά κανέναν ως φαίνεται νέο στοιχείο δεν κέντρισε την δημοσιογραφική περιέργεια αυτών των μέσων ενημέρωσης.


Πώς δηλαδή η πλευρά Μαρινάκη ουδεμία σχέση έχει με το ζήτημα αλλά και το πώς ο ισοβίτης μάρτυς ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης υπέστη εκβιασμό από κυβερνητικούς παράγοντες για να καταθέσει εναντίον του πρώην συνεργάτη του στον Περσικό Κόλπο Βαγγέλη Μαρινάκη. Με αυτό το δημοσίευμα άρχισε και η μεθοδική εμπλοκή των υπουργών Καμμένου και Κοντονή στην υπόθεση «εκβιασμού» του ισοβίτη.


Την επόμενη ημέρα την σκυτάλη πήρε ένα άλλο έντυπο «Το Καρφί» το οποίο δέχτηκε να «φιλοξενήσει» ένα δημοσίευμα που «εκθέτει» τους δύο υπουργούς. Αυτό το δημοσίευμα βασίζεται σε μία προηγούμενη επιχείρηση – παραπληροφόρησης με επίκεντρο την εφημερίδα Real News η οποία χωρίς καν χτύπημα στην πρώτη σελίδα είχε δημοσιεύει συνέντευξη με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Εκεί ο Γιαννουσάκης επισημοποιούσε την στροφή του και άφηνε τις πρώτες αιχμές για του Καμμένο και Κοντονή αλλά και για τον ανακριτή του Λιμενικού Χριστοφορίδη και την Εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα εναντίον των οποίων ο ισοβίτης υπέβαλε μήνυση.


Στον χορό των δημοσιεύματα με προφανή στόχο το «ξέπλυμα» της πλευράς Μαρινάκη εισήλθε και το Unfollow το οποίο δημοσιοποίησε ηχητικό με συνομιλία του Γιαννουσάκη με τον ανακριτή του Χριστοφορίδη στο κελί της φυλακής. Άραγε που βρήκε το Unfollow τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία εντός φυλακής την οποία μαγνητοφωνούσε προφανώς ο ισοβίτης ; Προφανώς προμηθεύτηκε την συνομιλία από την πλευρά του Ομίλου Μαρινάκη, αλλά αυτό όπως και άλλα πολλά θα το αποφασίσετε εσείς οι αναγνώστες όταν θα διαθέτετε όλα τα στοιχεία.Στην συνέχεια ως γνωστόν ενεπλάκησαν στην υπόθεση με ανακοινώσεις η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατήγγειλαν τους Υπουργούς Πάνο Καμμένο και Κοντονή για επαφές με τον ισοβίτη και παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα η υπόθεση έρχεται οσονούπω και στη Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις των δύο παραπάνω κομμάτων. Υπήρξαν βεβαίως και επίσημες δηλώσεις των κ.κ Κοντονή και Καμμένου μέσω των οποίων απαντούν στους ισχυρισμούς της Αντιπολίτευσης. Με λίγα λόγια χαμός.

Τι έχει συμβεί ακριβώς

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προ μηνών και κατόπιν μιας γραπτής μεν αλλά ανώνυμης δε καταγγελίας άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση του NOOR1 . Είχε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γαννουσάκη. Η πρώτη συνομιλία αφορούσε κυρίως την δραστηριότητα διακίνησης καυσίμων στον Περσικό μέσω ενός δικτύου όπου συμμετείχαν εταιρείες του Μαρινάκη, τοπικές εταιρείες διακίνησης πετρελαίων, η εταιρεία του Γιαννουσάκη. Για αυτήν την παράνομη δραστηριότητα που συνοδεύεται από ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Γιαννουσάκης ήταν πολύ κατατοπιστικός. Ανέφερε λεπτομέρειες και παρέπεμψε σε έγγραφα και παραστατικά. Σε ονόματα και εταιρείες. Σε τραπεζικούς λογαριασμούς .Το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών δημοσιεύτηκε από το zougla.gr την Δευτέρα 29 Μαΐου.

Την Τρίτη 30 Μαΐου από το zougla.gr δημοσιεύεται η δεύτερη ενότητα με τίτλο «Άμεση Εμπλοκή του Μαρινάκη στην υπόθεση NOOR1». Σε αυτήν την ενότητα ο ισοβίτης Γιαννουσάκης αναφέρεται κυρίως στον ρόλο των Τούρκων ναρκεμπόρων για λογαριασμό των οποίων μεταφέρθηκαν στον Πειραιά οι 2,1 τόνοι ηρωίνης ,στα υπόλοιπα 900 κιλά ναρκωτικού που πουλήθηκαν στους Σέρβους, στην χρηματοδότηση για την μεταφορά του ναρκόπλοιου, στις σχέσεις μεταξύ του και του Μαρινάκη, στις σχέσεις Μαρινάκη με Κωνσταντινούπολη και Ντουμπάι. Ο Γιαννουσάκης υπονοεί πώς ο εφοπλιστής Μαρινάκης έχει σχέση με το φορτίο του NOOR1 , την χρηματοδότηση της μεταφοράς, την εμπλοκή άμεσων συνεργατών του εφοπλιστή με το δίκτυο διακίνησης (το Τουρκικό και το Σερβικό). Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για τα επί πλέον 900 κιλά ηρωίνης.


Ποσότητα η οποία μηδέποτε αναφέρθηκε στο παρελθόν.Το zougla.gr δημοσιεύει την Τετάρτη 31 Μαΐου με τίτλο « Η Απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη» όλα τα έγγραφα και παραστατικά που προσκόμισε η πλευρά του εφοπλιστή για να καταδείξει το πλαίσιο συνεργασίας με τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη. Τα έγγραφα και τα παραστατικά είχαν ήδη τεθεί υπ’όψιν της Δικαιοσύνης.

Το χρονικό της δημοσιογραφικής έρευναςΠριν από αυτές τις δημοσιεύσεις ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε προβεί στις εξής ενέργειες : Μετά την ανάγνωση της ανώνυμης καταγγελίας απευθύνθηκε σε κυβερνητικά στελέχη από όπου και πληροφορήθηκε πώς την αντίστοιχη αλλά ενυπόγραφη καταγγελία είχε παραλάβει και ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος. Στη συνέχεια συνομίλησε με τον ισοβίτη – μάρτυρα Γιαννουσάκη. Μετά τις αποκαλύψεις ενημέρωσε και τον Υπουργό Άμυνας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και την Δικαιοσύνη μέσω κατάθεσης. Στην πορεία ενημερώθηκε από τον ίδιο και η πλευρά Μαρινάκη . Αυτά όλα μέχρι το Πάσχα.


Από το Πάσχα και μετά διαπιστώθηκε μία αιφνίδια μεταστροφή του Γιαννουσάκη η οποία συνέπεσε χρονικά και με την μεταφορά του από τις φυλακές του Αυλώνα που θεωρούνται ασφαλείς στις φυλακές Χαλκίδας. Ο Γιαννουσάκης από πρόθυμος να συνεργαστεί με την Δικαιοσύνη μηνύει τον ανακριτή του Λιμενικού Χριστοφορίδη και την Εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνη Τζίβα που χειρίζεται την υπόθεση NOOR1. Εκείνη την εποχή ο Μάκης Τριανταφυλλοπουλος επικοινωνεί εκ νέου με τον ισοβίτη με τον οποίο έχει δύο συνομιλίες σε μία προσπάθεια να διαγνώσει του λόγους που ώθησαν τον Γιαννουσάκη να αλλάξει πλεύση.


Στις συνομιλίες αυτές καθίσταται σαφές πώς ο Γιανουσάκης διακατέχεται από φόβο για την τύχη του στις φυλακές. Ξεκαθαρίζει πώς ουδέποτε τον εκβίασε ο Πάνος Καμμένος.


Επιχειρεί να βρει τρόπο και να κερδίσει συνθήκες ασφαλείας γι’ αυτόν και την οικογένεια του αλλά και να μην προχωρήσει σε περαιτέρω αποκαλύψεις που θα ενοχοποιούσαν τον εφοπλιστή Μαρινάκη. Ακούστε και τις δύο συνομιλίες όπου αναφέρει πώς ο Πάνος Καμμένος ποτέ δεν τον εκβίασε.

Ακούστε με προσοχή τα δύο ηχητικά ντοκουμέντα...

Η συνομιλία του Γιαννουσάκη με τον ανακριτή του Λιμενικού

Από την αρχή ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης ασχολιόταν αν και ισοβίτης με τις πολιτικές εξελίξεις. Πάντα ήθελε να ξέρει προς τα πού στρέφεται η πολιτική πυξίδα και σε ποια κατάσταση είναι ο συσχετισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικό είναι ένα απόσπασμα από τις πρώτες συνομιλίες του Γιαννουσάκη με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο πριν το Πάσχα.

Προσέξτε την επίμαχη συνομιλία...


Noor 1: Ποιοι παρασύρουν τον Μητσοτάκη Noor 1: Ποιοι παρασύρουν τον Μητσοτάκη Reviewed by Dexi Extrem on 11:15 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: