12 Ιουνίου 2017

ΠΑΛΙ ΠΟΥΛΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ! Reuters: Στο Eurogroup θα περάσει η πρόταση Λαγκάρντ -Με ΔΝΤ, χωρίς λεφτά, αργότερα το χρέος

Η πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, θα εγκρίνει πιθανότατα το Eurogroup την Πέμπτη, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters.


Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, σε συνέντευξή της την προηγούμενη εβδομάδα, είχε δηλώσει πρόθυμη να δοθεί παράταση στη συζήτηση για το χρέος και να μπει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς όμως οικονομική συμμετοχή, μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι Ευρωπαίοι το ζήτημα της ελάφρυνσης. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι δυνατή η εκταμίευση νέας δόσης προς την Αθήνα.

«Ολοι πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουμε με τη λύση που περιέγραψε η Λαγκάρντ», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που εμπλέκεται στις προετοιμασίες για τη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο. Αλλος αξιωματούχος, που έχει τον ίδιο ρόλο, επίσης ανέφερε ότι περιμένει μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, με τους όρους που περιέγραψε η Λαγκάρντ.

«Θα υπάρξει εκταμίευση από το Ταμείο μόλις υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για το χρέος, αλλά η χρονική στιγμή για αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη», ανέφερε η δεύτερη πηγή. Σύμφωνα με τους δύο αξιωματούχους, αν επιτευχθεί ο αναμενόμενος συμβιβασμός, τότε η Ελλάδα θα πάρει 7,4-8 δισ. ευρώ από τον ESM, για να καλύψει τις αποπληρωμές του επόμενου μήνα.