13 Ιουνίου 2017

Πέθανε ο Εφήμερος του ThePressProject-Θα λείψει του Βαρουφάκη.. συμφωνούσαν στο "να πιστολιάσουμε τους δανειστές και να μας δανείζουν κι από πάνω"

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών ο Κώστας Εφήμερος, από καρδιακή ανακοπή.

Ο Κώστας Εφήμερος, ιδρυτής του ιστοτόπου «ThePresProject», αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Ο ίδιος σε κείμενό του τον περασμένο Οκτώβριο, σε κείμενό του στον ιστότοπό του ανέφερε για το πρόβλημα υγείας του: .«Έχω αναπηρία 93% μετά από ένα έμφραγμα που πέρασα το 2008, οπότε και μικρό προσδόκιμο».

Η σύζυγός του Γρανέτα Καρατζά λίγο μετά τις 15:30 έγραψε στο Facebook: «Ο Κώστας μου έφυγε πριν δύο ώρες. Ήμασταν πιο ευτυχισμένοι και πιο ερωτευμένοι από ποτέ».

Ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος) ήταν και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes, καθώς και μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.

Ήταν επίσης παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ». Το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Debtocracy.

Παράλληλα, διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ αρθρογραφούσε συστηματικά και συμμετείχε στο ερευνητικό δημοσιογραφικό δυναμικό του ThePressProject.

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής για τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του Κώστα Εφήμερου

Τη θλίψη του για «τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου» εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε δήλωσή του.

 «Ο προοδευτικός Κώστας Εφήμερος, υπηρέτησε την ερευνητική δημοσιογραφία και υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου», σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής και εκφράζει «τα ειλικρινή συλλυπητήριά και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο αποχαιρετισμός του Γιάνη Βαρουφάκη στον Κώστα Εφήμερο: «Θα μου λείψεις»

Τον δικό του αποχαιρετισμό στον Κώστα Εφήμερο έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος είχε προσωπική σχέση με τον εκλιπόντα δημοσιογράφο και είχε φιλοξενηθεί στο The Press Project πολλάκις, έκανε μια αποχαιρετιστήρια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Ένας σπουδαίος φίλος, κ μοναδική περίπτωση δημοσιογράφου, έφυγε σήμερα. Γεια σου Κώστα Εφήμερε. Θα μου λείψεις» έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης.