12 Ιουνίου 2017

Διέρρευσε μήνυμα που έστελνε ο Τζόνσον μέσω WhatsApp στους Συντηρητικούς [εικόνα]

Ένα μήνυμα στο WhatsApp του Μπόρις Τζόνσον με αποδέκτες κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών διέρρευσε στα βρετανικά μίντια.

Σε αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας παροτρύνει τους αποδέκτες να «ηρεμήσουν» και να στηρίξουν την πρωθυπουργό.


Όπως σημειώνει το Sky News, το μήνυμα πιθανότατα εστάλη το πρωί της Κυριακής, δηλαδή μετά από δύο μέρες εικασιών για το αν τελικά η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στην εξουσία και ενώ οργίαζαν οι φήμες ότι ο Τζόνσον σχεδιάζει να ανελιχτεί στην κορυφή των Τόρις.

Ο ίδιος είχε δηλώσει το απόγευμα της Κυριακής: «Θα την υποστηρίξω και όλοι με τους οποίους μιλάω θα την υποστηρίξουν επίσης», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News.

«Πιστεύω αληθινά ότι οι άνθρωποι αυτής της χώρας... το βαρέθηκαν αυτό ... πρέπει να προχωρήσουμε, να φέρουμε σε πέρας το Brexit και να εκπληρώσουμε τις προτεραιότητές τους και η Τερέζα Μέι είναι με απόσταση το καλύτερο πρόσωπο και είναι το πρόσωπο που βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να το εκπληρώσει αυτό».

Στo group πάντως του WhatsApp ο Βρετανός ΥΠΕΞ είπε προς τους συνάδελφους βουλευτές ότι πρέπει να ηρεμήσουν και να υποστηρίξουν την πρωθυπουργό. Όπως έγραψε επίσης, η Τερέζα Μέι είχε κερδίσει τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε από την εποχή της Θάτσερ. «Δεν θυμάμαι κάποιον από εμάς να έχει το 43% των ψήφων», τόνισε επίσης.

Παράλληλα, ο Τζόνσον είπε στους βουλευτές ότι πρέπει να σταματήσουν το αφήγημα ότι ο Κόρμπιν με κάποιο τρόπο κέρδισε τις εκλογές τονίζοντας ότι ο αρχηγός των Εργατικών δεν παρά πήγε παρά μόνο λίγο καλύτερα από τον Γκόρντον στις εκλογές του 2010. Στη συνέχεια, τους επισήμανε ότι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να καταφέρουν να παραδώσουν στον λαό της Βρετανίας και μία καλή συμφωνία για το Brexit.

Επίσης, αναφερόμενος στα μίντια, προειδοποίησε τους συναδέλφους του Συντηρητικούς να επιτρέψουν την εξάπλωση μίας αναστάτωσης τονίζοντας παράλληλα ότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει με την πολιτική και τους πολιτικούς και δεν θα ήθελε άλλες εκλογές.

Τέλος, αν και παραδέχτηκε ότι οι Τόρις θα πρέπει να σκεφτούν το μάθημα που προκύπτει από αυτές τις εκλογές, προέτρεψε τους βουλευτές να μην κάνουν κάτι τέτοιο στις εφημερίδες.

«Η πρωθυπουργός είναι μία γυναίκα εξαιρετικής ποιότητας και ειλικρινά το κοινό περιμένει από εμάς να την στηρίξουμε με πειθαρχία και αποφασιστικότητα. Στη δουλειά!», κατέληξε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.