24 Ιουλίου 2017

ΣΤΟΝ ΠΟ@ΤΣΟ ΤΟΥ ΟΙ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ! O Μαδούρο χορεύει σε ρυθμούς Despacito ενόψει εκλογών για την παράνομη Βουλή [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χόρεψε την Κυριακή, δημόσια, μαζί με οπαδούς του, σε ρυθμούς του τραγουδιού Despacito για να διαφημίσει τις εκλογές που προωθεί για νέα εθνοσυνέλευση, παρά τις προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης.

«Θα δούμε αν είμαστε στο ύψος των περιστάσεων» είπε χαμογελαστός ο Μαδούρο, στη διάρκεια της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής του στην κρατική τηλεόραση VTV και παρουσίασε ένα ρεμίξ της παγκόσμιας επιτυχίας Dispacito των πορτορικανών Luis Fonsi και Daddy Yankee.
«Αργά, πάρε ένα ψηφοδέλτιο και όχι ένα όπλο, εξέφρασε τις ιδέες σου πάντα ειρηνικά και ήσυχα», τραγούδησε σε δικούς του στίχους ο Νικολά Μαδούρο, χορεύουντας και χτυπώντας παλαμάκια.


Το τραγούδι "Despacito" κυκλοφόρησε πριν από έναν μήνα και έγινε παγκόσμιο σουξέ. Είναι το πρώτο τραγούδι στα ισπανικά που κυριαρχεί στην αγγλο-σαξωνική αγορά από την εποχή της «Μακαρένα», το 1996. Το κλιπ του τραγουδιού στο Youtube ξεπέρασε τα 2,5 δις κλικ.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κάνει προεκλογική εκστρατεία για να προωθήσει την εκλογή της αναθεωρητικής βουλής η οποία θα γίνει στις 30 Ιουλίου. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας επιδιώκει να συγκροτήσει μία νέα λαϊκή συνέλευση που θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το σύνταγμα, οι αντίπαλοί του ωστόσο είπαν ότι είναι μια προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία εν μέσω μεγάλων διαδηλώσεων. Κάλεσε, μάλιστα, σε μποϊκοτάζ στις εκλογές της 30ής Ιουλίου.

Εδώ και τέσσερις μήνες οι διαδηλώσεις είναι σχεδόν καθημερινές εναντίον του Μαδούρο και πάνω από 103 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες έχουν τραυματιστεί και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί.