Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Διάσημος τραγουδιστής βρήκε ξεχασμένο έργο τέχνης αξίας 10 εκατ. δολαρίων στην... αποθήκη του

Μπορεί ο Alice Cooper, ο διάσημος «νονός της shock rock» να μην βρίσκεται πλέον στο απόγειο της δόξας του, ωστόσο χάρη στην... αδύναμη μνήμη του μάλλον, κατάφερε να λύσει το βιοποριστικό του ζήτημα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο 69χρονος ροκ σταρ - o όποίος μπήκε το 2011 στο Rock and Roll Hall of Fame - ανακάλυψε πρόσφατα στην αποθήκη του ένα έργο τέχνης του Andy Warhol, το οποίο είχε ξεχάσει τελείως ότι βρισκόταν στην κατοχή του!


Πρόκειται για μία μεταξοτυπία που αξίζει πιθανότατα πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, με τίτλο Little Electric Chair, από τη σειρά Death and Disaster του Warhol.


Σύμφωνα με τον υπέύθυνο τύπου του ρόκερ, το έργο βρισκόταν αποθηκευμένα μαζί με αναμνηστικά του Alice Cooper από συναυλίες του τη δεκαετία του '70 και ο 69χρονος μουσικός έμεινε άφωνος από έκπληξη όταν το ανακάλυψε.

Αμέσως μετά την απίστευτη ανακάλυψη, εμπειρογνώμονες εξέτασαν τη μεταξοτυπία και επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αυθεντικό έργο του Warhol, το οποίο είχε αγοράσει έναντι 2,5 χιλιάδων δολαρίων τη δεκαετία του ΄70 η τότε φιλενάδα του Alice, Cindy Lang, προκειμένου να την χαρίσει στον καλό της.

Ο 69χρονος μουσικός, ο οποίος ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ την Παρασκευή, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν σκέφτεται να πουλήσει το έργο και ότι σκοπεύει να το κρεμάσει στους τοίχους του σπιτιού του για να το απολαμβάνει καθημερινά.


Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου