18 Ιουλίου 2017

Ληστεία μαμούθ με λεία 1 εκατ. ευρώ και πανάκριβα ρολόγια στη Μύκονο

Με λεία 1 εκατομμυρίου ευρώ σε κοσμήματα έφυγαν άγνωστοι πο
υ εισέβαλαν σε βίλα οπού παραθέριζε πάμπλουτη επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα, στη θέση Πουλί στη Μύκονο. Η γυναίκα και ο συνοδός της είχαν βγει στο κοσμοπολίτικο νησί για διασκέδαση και όταν επέστρεψαν τα ξημερώματα διαπίστωσαν πως είχε γίνει διάρρηξη στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού.


Παρόμοια τύχη είχαν και τρεις Ινδοί μεγιστάνες, μια νεαρή γυναίκα και δυο άνδρες, γόνοι επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βρετανία. Οι κλέφτες μπήκαν από παράθυρο και έκλεψαν ένα ρολόι αξίας 15.000 ευρώ καθώς και μετρητά σε ευρώ και δολάρια .

Δυστυχώς κάθε χρόνο σημειώνονται μια σειρά από ληστείες στο νησί των ανέμων. Πέρυσι έκανε θραύση η συμμορία των Ιταλών που έκλεβε πολυτελή ρολόγια, ενώ φέτος εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που μέσα σε ένα μήνα, είχε διαπράξει τουλάχιστον 9 ληστείες σε σπίτια και πολυτελείς βίλες.

Οι αστυνομικοί της Μυκόνου έχουν εξιχνιάσει μέχρι τώρα τουλάχιστον 21 κλοπές και διαρρήξεις που έγιναν πέρυσι στο νησί ενώ κάνουν έρευνες για την ταυτοποίηση κι άλλων δραστών. Αυτό που τους εντυπωσιάζει είναι πως οι κακοποιοί λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην αφήνουν ίχνη. Πριν από τρεις μέρες συνελήφθη ένας νεαρός Αλβανός που χτυπούσε εξοχικά σπίτια στην Άνω Μερά. Οι δράστες επιλέγουν συνήθως σπίτια που δεν διαθέτουν κάμερες ασφαλείας.