07 Ιουλίου 2017

ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ: ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΟΡΑΣ ΜΠΕΪΜΠΙ ΝΤΟΛ; Αχτσιόγλου: Η καλύτερη επίδοση από το 2001 στην αύξηση της απασχόλησης με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ

Πώς σχολίασε τα μαϊμού στοιχεία για την ανεργία

Ως την καλύτερη επίδοση στην αύξηση της απασχόλησης από το 2001 μέχρι σήμερα χαρακτήρισε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ για τον Ιούνιο, η υπουργός Εργασίας  Έφη  Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» , επισημαίνοντας ότι το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 40.599 θέσεις εργασίας.


Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε και τη μείωση της ανεργίας στο 21,7%, τον Απρίλιο, η υπουργός Εργασίας, η οποία ανέφερε ότι έχει καταγράψει πτώση της τάξης του 2%.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ακόνη ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, (Ιανουάριος-Ιούνιος), δημιουργήθηκαν  260.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

 «Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι σε πανηγυρισμούς, μιας και η ανεργία στην Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» δήλωσε επίσης η υπουργός Εργασίας.