27 Ιουλίου 2017

Σοκ: Έφοδος της αστυνομίας για να αποτρέψει γάμο μεταξύ ενός 22χρονου και ενός 5χρονου κοριτσιού

Η πακιστανική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο για να αποτρέψει την τέλεση γάμου μεταξύ ενός 22χρονου και ενός 5χρονου κοριτσιού σε πόλη του Πακιστάν, αλλά όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήδη ο γάμος είχε τελεστεί.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της πόλης Ραμάν Σαρ του Πακιστάν, η αστυνομία έφτασε πολύ αργά, για να αποτρέψει τον γάμο.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 22 Ιουλίου σε χωριό που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντακχάν στην επαρχία Σιντ του Πακιστάν. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν όσους συμμετείχαν στην πράξη, δηλαδή τον Μόλβι Κιφαγιατουλάχ Μπούτο, υπεύθυνο για την τέλεση του γάμου, τον γαμπρό, Χαμπιτουλάχ Σαρ και τον πατέρα του, Γκιουλ Μερ. Η 5χρονη… νύφη και η μητέρα της επίσης ακολούθησαν τους αστυνομικούς.

Ο γαμπρός μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ντακχάν όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σύμφωνα με το νόμο που απαγορεύει τους γάμους με παιδιά και ο οποίος ισχύει στην περιοχή από το 2013.

Η τέλεση γάμου με παιδιά στην επαρχία Σιντ αποτελεί αξιόποινη πράξη. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όσοι κρίνονται ένοχοι για την διευκόλυνση ή την τέλεση ενός γάμου με παιδί αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια.