29 Ιουλίου 2017

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ-Η Βραζιλία κατεβάζει στρατό στο Ρίο για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα [εικόνες] ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ ΚΟΣΜΟΣ29|07|2017 8:49 -A+A 10.000 στρατιώτες άρχισαν να αναπτύσσονται στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας προκειμένου να μετάσχουν στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Τεμέρ προβλέπει την παραμονή τους στο Ρίο μέχρι το τέλος του χρόνου. Στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους του Ρίο για να συνδράμουν το έργο της αστυνομίας και της τροχαίας, καθώς η βία παρουσιάζει έξαρση στην περιοχή μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων σχεδόν πριν από έναν χρόνο. Το πρώτο εξάμηνο του έτους τρεις άνθρωποι σκοτώνονταν κατά μέσο όρο καθημερινά από αδέσποτες σφαίρες στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και εμπόρων ναρκωτκών, ενώ τη φετινή χρονιά πάνω από 90 αστυνομικοί έχασαν μέχρι στιγμής τις ζωές τους στην πολιτεία αυτή της Βραζιλίας. Την περασμένη Κυριακή εκατοντάδες συγγενείς αστυνομικών διαδήλωσαν στη φημισμένη παραλία της Copacabana διαμαρτυρόμενοι για τους φόνους των συγγενών τους και ζήτησαν στήριξη από το κράτος. Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι οι στρατιώτες μετέχουν σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών και προετοιμάζουν επιχειρήσεις κατά εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, την κλοπή εμπορευμάτων και άλλες δραστηριότητες. Πηγή: Η Βραζιλία κατεβάζει στρατό στο Ρίο για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα [εικόνες] | iefimerida.gr

10.000 στρατιώτες άρχισαν να αναπτύσσονται στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας προκειμένου να μετάσχουν στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος.



Το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Τεμέρ προβλέπει την παραμονή τους στο Ρίο μέχρι το τέλος του χρόνου.


Στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους του Ρίο για να συνδράμουν το έργο της αστυνομίας και της τροχαίας, καθώς η βία παρουσιάζει έξαρση στην περιοχή μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων σχεδόν πριν από έναν χρόνο.



Το πρώτο εξάμηνο του έτους τρεις άνθρωποι σκοτώνονταν κατά μέσο όρο καθημερινά από αδέσποτες σφαίρες στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και εμπόρων ναρκωτκών, ενώ τη φετινή χρονιά πάνω από 90 αστυνομικοί έχασαν μέχρι στιγμής τις ζωές τους στην πολιτεία αυτή της Βραζιλίας.



Την περασμένη Κυριακή εκατοντάδες συγγενείς αστυνομικών διαδήλωσαν στη φημισμένη παραλία της Copacabana διαμαρτυρόμενοι για τους φόνους των συγγενών τους και ζήτησαν στήριξη από το κράτος.

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι οι στρατιώτες μετέχουν σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών και προετοιμάζουν επιχειρήσεις κατά εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, την κλοπή εμπορευμάτων και άλλες δραστηριότητες.