05 Ιουλίου 2017

Μόνος σε σπηλιά ζει 2 χρόνια μετά ο χορευτής του Συντάγματος!

Προσπαθεί να ξεχάσει το λάθος εκείνης της βραδιάς που τον διέσυρε στα social media

Η φωτογραφία του Π.Κ. να χορεύει ικαριώτικο μαζί με τέσσερις φίλες του, εκείνο το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 2015, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για το αποτέλεσμα του «Όχι» έγινε viral. Χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αναφοράς, έγινε κολάζ και αντικείμενο ειρωνίας. Πολύ συχνά μάλιστα συνοδευόταν από απαξιωτικά επίθετα όπως «σανοφάγος» κοκ...

Σήμερα, ο Π.Κ. (ο ίδιος προτιμά να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του) έχει αποσυρθεί από τα εγκόσμια. Κι αισθάνεται προδομένος από την κυβέρνηση που τον εγκατέλειψε στο έλεος του χλευασμού. «Άλλοι που δεν χόρεψαν καθόλου, διορίστηκαν σαν μετακλητοί σε γραφεία υπουργών. Άλλοι έχουν δικό τους μνημείο στην ΕΡΤ. Εγώ έγινα ρόμπα για το τίποτα», λέει με παράπονο, ενώ πνίγει ένα λυγμό. «Που είναι το κράτος να φροντίσει για εμάς που τόσο χορέψαμε για να το στηρίξουμε;» ρωτάει.

Ο Π.Κ. ζεί σε μια σπηλιά, που την έχει διαμορφώσει να μοιάζει με σπηλιά του Νταβέλη, τον οποίο θεωρεί πρώτο αντιμνημονιακό ήρωα. «Αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να περάσει στη δραχμή όπως έπρεπε και να ζήσουμε απομονωμένοι αλλά περήφανοι, θα το κάνω μόνος μου», δηλώνει, ενώ ταυτόχρονα πληκτρολογεί στο smartphone του ένα μήνυμα στο facebook.

Όσο για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας που του άλλαξε τη ζωή με ένα φωτογραφικό «κλικ», ο νεαρός χορευτής του ικαριώτικου, αποκαλύπτει ότι βρέθηκε εκεί τυχαία. Και ότι χόρεψε γιατί του άρεσε η κοπέλα στα δεξιά του. «Εκείνη βέβαια διορίστηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», λέει με ελαφρύ παράπονο. «Κι έτσι αναγκαστήκαμε να χωρίσουμε λόγω της απόστασης», συμπληρώνει ενώ στο πρόσωπό του εμφανίζεται μια αδιόρατη μνημονιακή σκιά...


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
http://www.athensvoice.gr/politiki/monos-se-spilia-zei-2-hronia-meta-o-horeytis-toy